Husets fransk inspirerade vinlångkok

Rejäla bitar av köttet som faller isär när man sätter gaffeln i..
En härligt mustig gryta med kött som puttrat länge och väl är helt fantastiskt, våran egen husets gryta är just en sådan som kokat länge och väl. Jag har använt bogkött som håller att kokas och när det är klart fortfarande är saftigt, i grytan fyller jag på med läcker kabanos, syltlök, paprika och champinjoner strax innan det ska serveras.
Husets fransk inspirerade vinlångkok
Jag delar upp receptet i två delar en före kokning och en efter kokning, använd den största grytan du har så du inte behöver vara försiktigt när det puttrar…
Del 1
– 1kg Nötbog eller högrev i större tärningar ca 3x3cm
– 3st tomater i tärningar
– 4st Schalottenlökar i klyftor
– 2st Stora morötter i större bitar
– 5st Vitlöksklyftor pressade
– 3st Lagerblad
– 30ml Tomatpuré
– Salt
– Svartpeppar
– 4dl Rött vin
– 1L Vatten
– 40ml Kalv fond
1. Stek köttet runt om och krydda med salt och peppar, häll det sedan i en gryta när och när sista bitarna är stekta häll 2dl vatten i panna rör sedan lite och häll det i grytan..
2. Lägg sedan i resten av ingredienserna med vätskan, koka upp och sänk värmen för att låta det puttra i ca 1,5 – 2 timmar. Köttet ska vara täckt med vätska hela tiden fyll på med mer vatten om det blir för lite, köttet ska falla isär när man rör vi det.
Del 2
– 500gr Små champinjoner
– 190gr Sylt lök
– 200gr Kalamates oliver gärna små
– 2st Gröna paprikor i bitar
– 250gr Kabanoss korv i bitar
– 1dl Grädde
– 4msk Maizena
1. Stek först champinjoner lägg i korven och sedan paprikan, när allt fått färg lägg i sylt lök och oliver så det blir varmt.
2. Blanda maizenan med lite vatten och häll i grytan för att reda av under kokning.
3. När konsistensen är rätt häll allt du stekt i grytan tillsammans med grädden, smaka av med salt och peppar låt det bli ordentligt varm igen.. servera med ris eller kokt potatis