Husets snabba grönsaks och nudel wok

En läcker wok som givetvis ska ätas med pinnar, här är det dottern som smakar av.
Idag så missade jag tiden lite och kom på att maten skulle fixas en halvtimme innan jag skulle vara borta, som tur var så hade jag bestämt mig innan för en nudel wok. En riktigt snabb rätt att fixa till självvisade det sig, lite roligt i kött debatten var att den är helt vegetarisk. Det kan tyckas löjligt att handla en färdig nudel wok när man så enkelt gör den själv, för den här vart riktigt bra och att äta med pinnar gör det även roligare.
Grönsaks och nudel wok
– 5 fyrkanter Nudlar (Dom ligger som i fyrkanter i paketen)
– 300gram Vitkål strimlad
– 1st Röd paprika i bitar
– 3st Morötter skalade och slantade tunt
– 1dl Solrosfrön
– 3st Klyftor vitlök hackad
– Olja
– Salt
Woksås
– 30ml Grönsaks fond
– 15ml Fischsauce
– 15ml Farinsocker
– 15ml Vatten
1. Krossa nudlarna lite i en bunke och slå på kokande vatten, låt sedan stå i ca 20 minuter.
2. Blanda alla ingredienser till woksåsen
3. Värm upp en wok eller panna ordentligt med olja, lägg i vitkålen och morötterna och låt dom få färg och mjukna samtidigt som man vänder ofta.
4. Slå på vitlök, solrosfrön och paprika samt salta lite vänd till allt fått färg
5. Häll av vattnet på nudlarna och lägg dom i woken/pannan med grönsaker, häll på woksåsen och vänd ordentligt så det blir varmt.
5. Smaka av och servera…