Loader

Indonesisk Nasi Goreng fast på mitt sätt..

By : | 0 Comments | On : 4 september, 2011 | Category : Hemma i köket, Matlagning, Privata inlägg, Recept

Nasi Goreng på mitt sätt, här fortfarande kvar i min wokpanna.

I kväll bjuder köket hemma på Nasi goreng som är en indonesisk eller malaysisk risrätt som innehåller olika grönsaker och oftast också kyckling. Nasi är ’ris’ på indonesiska, goreng står för ’stekt’ och ayam betyder ’kyckling’. Nasi goreng ayam betyder alltså ’stekt ris med kyckling’. Fast vi hoppar över ayam och använder fläkskött i stället, jag gillar den här rätten eftersom man kan vara flexibel och använda lite av varje som man har hemma. Det är en variant av pytt i panna, utan potatis och med mer grönsaker

Min egen Nasi Goreng innehåller

– 250gr Strimlad fläskotlett
– 4dl okokt ris som kokas innan det steks
– 1/2 Röd chili hackad
– 1st klyftad rödlök
– 1/2 strimlad purjolök
– 5 klyftor hackad vitlök
– 2st Röd paprika i bitar
– 1/2 Gurka som mantar ur det ”vattniga” mitten och skivar
– 1dl Jordnötter
– 1dl Rusin
– Salt
– Paprikapulver

Woksås

– 1dl Soya
– 20ml Flytande honung
– 15ml Vinäger

1. Börja koka riset
2. Stek löken och chilin.
3. När den börjar få färg och mjukna lägg i paprikan, vänta lite och lägg i  gurkan efter en liten stund
4. Ta upp grönsakena och stek fläskköttet med salt och paprikapulver
5. När köttet börjar få färg lägger du i riset och steker det en liten stund med olivolja, lägg i grönsakerna, russin och jordnötter.
6. När det stekt en liten stund häller du i woksåsen. Vänder runt ordentligt och serverar.

Print Friendly, PDF & Email

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    ”Citatet”
    Utan aptit skall man varken äta eller älska.
    -Eberhard von Minden
    %d bloggare gillar detta: