Loader

Jag är inte en pjäs i det politiska spelet?

By : | 2 Comments | On : 6 december, 2011 | Category : Hur funkar det?, Jobb inlägg, Tankar, Utveckling

Från filmen jumanji där spelet plötsligt blir på riktigt, och spelarna blir spelpjäser...

Jag jobbar inom ett landsting som är politiskt styrt där dom olika inriktningarna är det som sätter riktning, själva verksamheterna kan aldrig bli politiska utan måste skötas professionellt utifrån den väg som politikerna väljer. Jag är proffs på den uppgift som jag har och mitt uppdrag är tydlig och jag trivs bra med det jag gör, den personal som jag jobbar med dagligen är fantastisk och tillsammans så jobbar vi mot att bli bäst på patientmat.

Jag förväntar mig att jag och verksamheten behandlas med respekt för det vi gör och jobbar för, jag respekterar det politiska arbete som görs och som är grundläggande för vår svenska demokrati. Men det gör inte att jag kommer acceptera att vara en av pjäserna i det politiska spelet, jag står gärna till tjänst med hjälp i fakta frågor eller om man har andra undringar så finns jag här för den som frågar.

Av en händelse via ett mail så hittade jag en blogg där jag och patientmatens dag figurerade tillsammans med ett politiskt utspel, jag blir lite ledsen när jag ser hur man väljer att använda våran patientmatens dag till något helt annat än vad vi vill skapa. Plötsligt så använder man våran verksamhet som en pjäs genom att förvränga syfte och sak,  för att på detta sätt spela med oss på den politiska spelplanen är i min mening inte rätt och visar dålig respekt för verksamheten.

Att laga mat på ett sjukhus handlar om så mycket mer än matlagning vi har en mängd rekommendationer från socialstyrelsen att ta hänsyn till, samtidigt som vi jobbar hårt att öka kvaliteten och upplevelsen av vår mat. Idag så har vi kommit en bra bit på vägen i det arbetet vilket vi kunnat se bland annat i vår senaste patientenkät, vi har dock kunnat se att många gamla fördomar finns kvar som vi vill ska försvinna. Som en del av det arbetet så har jag min egna privata blogg som på ett enkelt och lättsamt sätt ska belysa vårat arbete i köket med patientmaten, en annan del var att ha patientmatens dag på våra sjukhus för att visa upp våran patientmats verksamhet och belysa det faktumet att vi lagar mestadels av våran mat själva. En dag som var mycket uppskattad och vi fick många härliga kontakter med personal, patienter och anhöriga, även information om hela vårt arbete inom kost som kostservice och catering visades upp.

Självklart vill jag ha in så mycket verksamhet som vi kan hantera i köket utan att det drabbar våran kärnverksamhet patientmat, att dela på dom fasta kostnaderna genom att göra smörgåsar, salladslådor och catering skapar ett större ekonomisk utrymme för våran satsning på att bli bäst på patientmat.

Som avslutning så tycker jag att det är viktigt att maten på sjukhus ses som en del av sjukvården, många glömmer tyvärr bort denna viktiga bit för tillfrisknadet. Enligt dom nya rekommendationer från socialstyrelsen så är måltiden väldigt viktig, stora satsningar görs idag från bland annat regeringshåll på att tydliggöra arbetet med hela måltiden från tillagning till servering hos patienten.

Länk till bloggen som jag skriver om

Print Friendly, PDF & Email

  Comments (2)

  1. posted by Landstingsbloggen on 8 december, 2011

   Patric, tack för dina kommentarer.

   Absolut var det patientmaten som var i fokus på Patientmatens dag och det var ett trevligt arrangemang. Under detta arrangemang så noterade vi också att man inom Kost även satsar på catering, och då är vi moderater frågande till om det är rätt prioritering sett ur ett helhetsperspektiv för vad landstinget ska göra och inte göra. Detta är inte en kritik mot er som jobbar på Kost, utan helt enkelt en fråga som vi politiker ställer oss sett ur vårt ideologiska perspektiv vad vi ska lägga skattepengar på. Hoppas skillnaden blev tydlig.

     Svara
   • posted by Patric on 8 december, 2011

    Jag är väl medveten om att det är en ideologisk fråga, och jag har full respekt för olika ideologier och vill att dom kommer fram. Jag tycker dock att den politiska spelplanen har tappat lite sidlinjer och man spelar ibland på fel plan, jag tänker fortsätta att påpeka det när det dyker upp oavsett vem som spelar på planen. Jag står för att jag tycker att ni politiker gör ett strålande jobb för vår demokrati och imponeras av eran drivkraft, så jag hoppas att ni fortsätter med det bara med den lilla uppmaningen att tänka lite extra på dom som oskyldigt får stå mellan dom olika ideologierna. 🙂

      Svara

  Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  ”Citatet”
  På fastande mage är alla onda ting dubbelt så onda.
  -Christoph Martin Wieland
  %d bloggare gillar detta: