Loader

Jag fick ett förslag – om att ge rätt information!

By : | 0 Comments | On : 20 december, 2011 | Category : Hur funkar det?, Jobb inlägg, Läsartanke, Matlagning, Tankar, Utveckling

Strålande med aktiva läsare av min blogg, jag tycker om att få feedback oavsett om den är bra eller dålig. Min tanke med bloggen är ju att utveckla mig själv och min profession, så alla typer av synpunkter är strålande.

Idag så fick jag ett intressant påpekade som kräver vidare eftertanke, följande mycket intressanta länk fick jag: ” Mitt förslag som Nutritionist är att inte ge felaktig information, vår härliga raps oljs är inte så härlig se http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2002/08/14/con-ola1.aspx ”

En mycket intressant text som visar på hur dom ekonomiska faktorerna påverkar, men som vanligt så har myntet två sidor. Det som beskrivs i den här artikeln är den industrialiserade oljan, som framförallt används inom industrin till bland annat livsmedel. Den hittar du säker ute i handeln också bland dom billigare oljorna, jag är övertygad att samma problem finns bland olivoljan också där det fuskas en hel del.

Men artikeln beskriver inte den kallpressade svenska rapsoljan, som inte genomgår den industriella process som den canola oljan som beskrivs i artikeln. Precis som oliv oljan som också är en mycket trevlig olja så finns det den som är bra och ordentligt framställd, sedan har du den kategori som ofta är väldigt billigt och ofta framställd på ett sätt som inte gynnar varken hälsa eller smak.

Om man tittar runt lite på nätet så kan man se att de finns många olika syner på raps oljans vara eller inte vara, får känslan av att rapsoljans positiva egenskaper ofta överglänser dom eventuella dåliga kan dock inte fina någonstans att raps oljan skulle vara förbjuden eller ha någon restriktion i något land.

Utifrån det väljer jag att inte ge några rekommendationer för min del så ha köper jag alltid kallpressad olja oavsett om det är oliv eller raps, varje olja har sina egenskaper och smak när det kommer till matlagningen så är det alltid rapsolja jag steker i då den tål värmen bättre.

Ett stort tack för den tänkvärda artikeln som jag fick från en nutritionist  i Australien, och jag ser gärna att fler kommer med synpunkter.

 

Print Friendly, PDF & Email

  Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  ”Citatet”
  Aptiten är verkligen otacksam. Ju mer du gör för att tillfredsställa aptiten, desto fortare överger den dig.
  -Dansk ordspråk
  %d bloggare gillar detta: