Loader

Jag känner mig så lurad.. men spottar i nävarna och tar nya tag!

By : | 2 Comments | On : 6 augusti, 2012 | Category : Besök, Hur funkar det?, Jobb inlägg, Okategoriserat, Tankar, Utveckling

Varför skapa en positiv bild av köket på sjukhuset, det säljer nog inga lösnummer eller?? Bilden från VLT om någon undrar..

Precis innan min semestern så ringde Veronica Ekström som jobbar som reporter på vår länstidning i länet, en tidning som jag tyvärr har lite dåligt förtroende för då man envisas med att trycka ner och nervärdera det jobb som görs i mitt kök.

Jag har via ett mail tidigare försökt att få VLT (Västmanlands Läns Tidning)  att komma och göra ett arbetplatsbesök för att lyfta fram dom fantastiska människor som faktiskt lagar mat i köket, tyvärr så har tidningen inte ens bemödat sig att svara på mailet vilket jag inte har någon förståelsen för men som tidningen säkert har goda själ till.

När Veronica E ringde så gav hon dock sken av att hon ville komma till oss i köket och skriva om vår personal och verksamhet, jag trodde henne och vart glad att man i vår länstidning vill lyfta fram ett kök som ofta jobbar i motvind. Dagen D kom och hon dök upp viserligen lite senare än sagt med en fotograf och jag ägnade närmare två timmar för att gå runt och prata om vår verksamhet, det togs mycket kort och vi följde vår tillagning och hela flödet i köket. Vi pratade mycket om det jobb som utförs i köket av personal som jobbar flitigt i en ganska tuff miljö, men vi pratade även om hur vi fokuserar på kvalité och mera tillagning i köket.

Jag frågade när hon trodde att det skulle komma ut i tidningen men det kunde hon inte svara på, nu förstår jag dock varför efteratt ha läst artikeln besöket hos oss var bara en lite del av det. Jag lovade att maila över lite saker som hon ville ha svar på vilket jag gjorde samma dag som var min sista innan semestern, i mailet skrev jag även att jag hade semester och att hon skulle använda min privata mail om det var fler frågor.

Uppenbarligen så bemöda sig tyvärr inte Veronica E att läsa hela mitt mail för hon valde att inte maila på min privata, så den fråga hon hade på några som var med på bilderna  kunde jag inte hjälpa till att svara på i tid.

Oro för hur Uppsala ska göra

När artikeln väl kommer ut är vi på första sidan och man har valt att trycka ner personalen ännu hårdare i skorna med överskriften ”Oro för hur Uppsala ska göra”, vår personal som jobbar 365 dagar om året för att verkligen göra sitt bästa för patienter på våra sjukhus. Än en gång så ska personalen bli föremål för att hjälpa länstidningen att sälja lösnummer, så onödigt och så fruktansvärt respektlöst mot oss så att jag vet inte vart jag ska ta vägen.

Artikeln är inte gjord för att presentera den verksamhet som sker i köket utan mer ett politiskt utspel där man gör en värld mörkare än vad den är och behöver vara, man pratar om en oro om framtiden som inte finns och jag var tydlig med att vi inte känner just nu när inga beslut är tagna. Det är inte bara personalen i köket som man har pratat med utan man har även valt att prata med politiker, för att skapa en artikel som kanske är mer mörk och skapar fler läsare?

Varför kan man inte bara göra en härligt positiv artikel och berätta om härliga och glada människor som jobbar i ett stort kök, hur kommer det sig att bara för att det är på ett landsting så måste politik blandas in och all respekt för människorna på golvet försvinner ”hallå det är faktiskt människor som jobbar här”.

Själv så trodde jag i min enfald och blåögdhet att det fanns en vilja att visa oss i den kostym som vi jobbar i idag, och inte den som media vill för att sälja lösnummer till en tidning som tappar sin ställning som länstidning i mina ögon.

Jag säger egentligen inget om att det man skriver i tidningen utan det handlar om sättet att mörka sin egentliga agenda för mig, det finns något som heter pressfrihet men även så pratar man om en etisk ed som VLT tycks glömt bort i sin iver att bli en stor tidning igen.

Men nu har jag ältat klart detta i mitt huvud och för mig har länstidningen gjort klart vart den står, jag är stolt över alla oss som jobbar i Sveaköket och jag vet att vi kämpar vidare med att tillaga mat med bra råvaror och från grunden och att alla vill patientens bästa i köket oavsett vad VLT vill visa för sida.

Slutar med några ord som jag fick på min FB sida och som Amy Winehouse ska ha sagt..

Gårdagens tidning? det är bara något man äter fish and chips ur..

 

 

Print Friendly, PDF & Email

  Comments (2)

  1. posted by Vasterasbilder on 17 juli, 2012

   Jag kommer ihåg att jag skummade igenom artikeln och mitt första intryck var ungefär att det var kört för köket. Trevlig att höra från andra sidan, så att säga.

     Svara
   • posted by kokschefen on 18 juli, 2012

    @Vasterasbilder Tackar vad roligt att du känner så efter att läst mitt inlägg, tyvärr så är det många som får den uppfattningen som du fick först och tror att det är så.

      Svara

  Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  ”Citatet”
  Problemet med att äta italiensk mat är att fem-sex dagar senare är man hungrig igen.
  -George Miller
  %d bloggare gillar detta: