Loader

Jämför vi Skoda med BMW?

By : | 0 Comments | On : 9 november, 2011 | Category : Hur funkar det?, Jobb inlägg, Tankar, Utveckling

Det är lätt att lura sig på priset, men ofta får du det du betalar för.

En intressant artikel i SvD.se påpekar faktumet att är ett livsmedel mycket billigare, så ska man ta och läsa innehållsförteckningen bättre. Det säger sig själv att på något sätt måste man få ner priset på det som finns i produkten, antingen genom att köpa in råvaror från länder där det är mindre krav på djurhållning och gifter. Det andra och förmodligen mer vanliga alternativet är att fylla ut med saker som livsmedlet normalt inte innehåller, det kan vara potatisflingor, bindemedel och i mycket kött ”marinad” det vill säga vatten. Här i köket försöker vi undvika så mycket som möjligt av dessa olika utfyllningar, till mycket så löser vi det genom att laga mera själva från grunden annars så försöker vi stryra det genom att göra rätt inköp.

Tyvärr så kan man se att det finns många som inte förstår sambandet mellan lågpris/budget varor och kvalitete, du kan inte förvänta dig en BMW när du köper en Skoda. Senast i går kunde jag läsa hur Surahammars Kommun skulle spara in på maten till elever, där säger den som är satt som ansvarig ” det finns gott om billiga och bra råvaror” hur menar hon då? Detta kommer med största sannolikhet betyda att man kommer att använda livsmedel som håller en betydligt lägre kvalitet, och plötsligt så är alla krav på miljö, ekologiskt, närproducerat och kvalitet som bort blåst.

Klart att man måste se över sina kostnader och se till att man håller budget, tyvärr så tror jag att man skjuter sig i foten med tänket att billigt att köpa in är billigast när det serveras. När jag tittar på ekonomi så pratar jag aldrig om priset på inköpt råvara, jag tittar på priset på färdig rätt för först då kan jag se om kvalitet och pris är rätt.

 

Print Friendly, PDF & Email

  Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  ”Citatet”
  Maten kan ha en viss bismak av KÄRLEK!!
  -Okänd
  %d bloggare gillar detta: