Loader

Kan en förpackning göra maten godare?

By : | 0 Comments | On : 16 april, 2015 | Category : Blogg, Jobb inlägg, Tankar, Utveckling

Jag har alltid sagt att en måltid är inte komplett innan man har fått med alla våra sinnen, jag jobbar alltid via FAMM för att just visa på sambandet mellan våra sinnen och helheten i måltiden.

Just detta är även anledningen till att jag idag jobbar i ett kök där vi lagar god och smakrik mat som sedan läggs i matlådor, kanske låter lite konstigt och inte helt enkelt att få ihop.

Hur kan det rimma med helheten?

Jag tror inte att vi kommer ifrån just färdiga matlådor som fenomen när vi idag lever liv som ger oss ont om tid, och matlådor rätt använt kan ge oss en större flexibilitet med mer valmöjligheter i olika offentliga och privata samanhang.

Vi kommer alltid att ha tillfällen då vi inte kommer att kunna laga mat så jag och de flesta önskar med ett kök nära och gärna framför gästen, då får vi göra det bästa av allternativen och jag är övertygad om att det bästa sättet då är att laga god och näringsriktig mat som förpackas och snabbt kyls ner..

Men även i ett sådant allternativ är det viktigt att vi tänker på helheten ”FAMM” och vad vi vill åstakomma med måltiden, för mig är det en självklarhet att vi jobbar med duktiga kockar som lagar mat med kärlek och medarbetare som lägger maten med omsorg i lådan.

Kommer lådan göra maten godare?

När jag sökte jobbet så presenterades en ny spännande förpackning som faktiskt fick mig att tända till i mitt helhets tänk, för även om inte själva lådan kan göra maten godare så blir maten betydligt godare om ögat får se maten snyggt på en tallrik istället för i en tråkig plastlåda som skriker osmaklighet.

Vad är då så annorlunda med förpackninge som jag fastnade för och gör att jag idag jobbar med matlådor? lådan ger alla som ”måste” få maten serverad via en matlåda något extra, då dess utforming och tanke ger ögat det där som behövs för att höja smaken och helheten lite extra när du med ett enkelt handgrepp drar bort botten och lyfter lådan för att lämna maten snyggt kvar på tallriken.

Inte helt fel, eller hur?

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

  Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  ”Citatet”
  Vi bör nog inte gå för långt i vår strävan efter äkthet. Vill vi egentligen att det ska finnas sjömän i sjömansbiff?
  -Carl Hammarén
  %d bloggare gillar detta: