Loader

Kan man röka inne?

By : | 0 Comments | On : 27 november, 2011 | Category : Ej top, Hur funkar det?, Privata inlägg, Roligheter, Tankar, Utveckling

Johnny Depp röker på tåget eller?

När jag började jobba i restaurangranchen så var rökning tillåten överallt, jag har själv aldrig rökt men jag har jobbat i kök där kökschefen stod med ciggen i munnen när han rörde i grytan. Jag gillade det inte men som kock på den tiden var det ingen man sa till om, även ute i restaurangerna så var det tillåtet att röka och det gjorde man också precis överallt.

När jag var kökschef på Klippan i Västerås som även var ett danspalats så var dom som jobbade ute i vimlet ständigt utsatta för den ohälsosamma röken i stora mängder, i köket var vi dock lite mer förskonade men jag kan minnas hur röken trängde in i köket framåt kvällen. Idag så slipper vi röken på krogen vilket är fantastiskt kan jag tycka både som gäst och för personalen, när man kommer hem så luktar kläderna inte rök utan man kan lugnt hänga upp dom på en stol inne.

Jag har en driftig vän som hittat ett alternativ till den pyrande giftpinnen, något som går under namnet e-ciggen en elektrisk cigarett som avger smak och rök men utan giftet. Jag fick nöjet att se den in action i helgen när vi var ut en sväng, den väckte stor uppståndelse och många var nyfikna och jag som icke rökare tycker jag att det är en guld grej. Tänk att kunna bolma utan att det är farligt eller att du förpestar för någon i din omgivning, så teoretiskt ska du även kunna använda den på offentliga platser. Efter helgen så kan man konstatera att den är ganska okänd ännu och folk inte helt övertygade om dess renhet, men den har figurerat på film när självaste Johnny Deep rökte den på ett tåg i filmen The Tourist.

Nu kan jag tycka att det är onödigt röka inne oavsett om det är på riktigt eller på låtsas, men för dom som röker och behöver hjälp att komma undan beroendet så tycker jag att det verkar vara perfekt istället för och kanske kan det vara en bra julklapp till någon rökare.

Det finns en blogg för e-ciggen och du kan läsa mer om den där..

Lite om cigaretten i NyTeknik

Print Friendly, PDF & Email

  Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  ”Citatet”
  Osten fullbordar en god middag, men den kan också uppväga en dålig.
  -Okänd
  %d bloggare gillar detta: