Loader

Kan svensk dill ta slut?

By : | 0 Comments | On : 3 augusti, 2011 | Category : Jobb inlägg, Tankar

Härlig svensk dill.. eller?

Vem vill tro att det inte finns dill från Sverige just nu, men tyvärr ser verkligheten annorlunda ut. Via ett nyhetsbrev som alldeles nyss kom till till mig, så framgår det att just den svenska dillen just nu är slut och säsongen ser ut att vara rätt över. Frågan är hur många som i huvudtaget funderar på vart dillen kommer ifrån, denna svenska örtkrydda som så många svenska sommar & sensommar rätter ska innehålla. I dom stora diskussionerna om lokal och närodlat är lätt att glömma bort dom små sakerna som den ”enkla” dillen, som bara finns där och så självklart är svensk.

Här följer mailet som jag fick:

”I dagsläget finns det ingen svensk dill tillgänglig. Detta beror på de ogynnsamma väderförhållanden vår svenska sommar
bjuder på. Dillen har helt enkelt inte klarat de mängder nederbörd som varit och har fördärvats på fälten. Vår förhoppning är att det åter ska finnas i lager till helgen, förmodligen då i små kvantiteter. Situationen som uppstått med den svenska dillen har gjort att vi vänt oss åt att importera, då främst från Tyskland.
Prisbilden är dock väldigt hög och det är mycket begränsade kvantiteter. Samma situation råder med dill från Israel, små kvantiteter och högt pris.”

Print Friendly, PDF & Email

  Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  ”Citatet”
  Ibland tycker man att det är synd att man inte har bröd hemma för då kunde man ha gjort en leverpastejmacka om man haft leverpastej.
  -Okänd
  %d bloggare gillar detta: