Loader

Klimatsmart lunch med en kylrensning..

By : | 0 Comments | On : 30 april, 2012 | Category : Hemma i köket, Hur funkar det?, Matlagning, Recept, Roligheter, Snabbmat, Tankar, Utveckling

En tallrik rester låter inte så läckert men om jag säger att det är en vårig pastasallad med vitlöksgratinerad pannbiff..

Lunchen idag var ett hos oss klassiskt öppna kylen och se vad vi kan hitta på idag att äta senario, jag brukar spara det som blir över oavsett om det ibland knappt är något. När sedan det är en dag som denna och lunchen ska göras, då passar jag på att ta ut alla små och stora byttor och ser vad som kan göras av det tillsamans.

Att använda rester är ett bra sätt att ha en god köksekonomi hemma och ännu bättre är det för naturen att inte slösa på reseurserna, det är viktigt för alla att försöka att vara lite miljösmart i sitt tänk för att kasta resterna är väldigt onödigt.

Idag så använde jag saker från tre middagar som fick bilda en härlig lunch, det var en pesto pasta som tillsammans med grönsaker och potatis från gårdagens hamburgare blir en läcker sallad med lite vinäger och örtsalt i. Hamburgarna värmdes försiktigt i ugnen med mitt läckra vitlökssmör på, sedan så fanns det currydressing  och några surdegsbullar från frukosten som gjordes lunchen komplett och läcker.

Tänk på! Att få in överbliven mat så fort som möjligt i kyla, om den luktar eller ser konstig ut släng den och chansa inte sedan. När den är tillagad så ska den ätas på en gång och om det blir över ska det kastas, man ska inte värma mat fler än en gång.

 

Print Friendly, PDF & Email

  Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  ”Citatet”
  Utan aptit skall man varken äta eller älska.
  -Eberhard von Minden
  %d bloggare gillar detta: