Loader

Knivskarpa brev

By : | 0 Comments | On : 7 mars, 2016 | Category : Blogg, Hemma i köket, Hur funkar det?, Privata inlägg, Test, Utveckling

För mig som jobbat med matlagning i hela mitt liv så har knivarna blivit väldigt viktiga för att jag ska kunna jobba rätt i köket, detta gäller i allra högsta grad även mina knivar hemma där jag vårdar dem ömt och varsamt.

För mig är det kanske inte viktigast att ha ett gäng snygga knivar i en serie utan jag har några knivar som jag gillar på olika sätt där alla ser olika ut, tyvärr har det idag blivit lite mycket trend att ha de snyggaste knivarna hemma i lådan utan att man kanske har funderat på varför man har dem.

Det är då viktigare att mina ”kompisar” och viktigaste instrumentet i köket är rejält vassa och lätt går att skärpa till, jag tycker att det är svårt att hitta någon som kan slipa en kniv på rätt sätt så att den håller sig skärpt en längre tid.

Härom veckan så dök en annons upp i flödet på nätet som jag hajade till på knivbrev.se, vilket kändes så rätt i en tid då tiden inte riktigt räcker till för att åka runt för att hitta rätt knivslipare.

Knivbrev.se har hittat ett sätt att skicka knivar på posten utan att alla brevbärare ska vara oroliga för att bli stympade av vassa brev, så tanken på att via ett brev på posten kunna få knivarna slipade av proffs är helt rätt kände jag.

Ett brev med skydd för mina fyra bästa knivar beställdes för att testa ordentligt och på någon dag landade ett stort hårt kuvert hemma, i kartongen hittar man fyra stycken knivskydd som jag satte på mina favorit knivar som sedan las i kartongen igen och skickade iväg på slipning.

Nu rekommenderar jag kanske inte att man skickar iväg alla sina favoriter samtidigt som jag lite ogenomtänkt gjorde, det vart lite tomt hemma i knivblocket och jag insåg varför jag lagt undan knivarna som jag nu fick plockade fram från gömmorna igen.

På bara några dagar så kom paketet tillbaka på samma sätt som när jag fått det, men nu med fyra knivar som var riktigt snyggt slipade och fortfarande efter någon vecka har en skön skärpa som mitt brynstål enkelt fixar till så de blir vassa i sitt jobb.

Så mitt tips till dig är att se till att knivarna alltid har skärpan för att få snyggare resultat i köket, samt för att göra det roligare att jobba i köket när du enkelt skär och hackar till dina råvaror.

Print Friendly, PDF & Email

  Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  ”Citatet”
  Det finns ingen kärlek mer uppriktig än kärleken till mat
  -George Bernard Shaw
  %d bloggare gillar detta: