Loader

Köttfärsgryta med Italienska dofter och spröda grönsaker

By : | 0 Comments | On : 3 november, 2011 | Category : Hemma i köket, Hur funkar det?, Matlagning, Pasta, Privata inlägg, Recept

Tycker om när grönsakerna är lite större och får ta plats i grytan

Semesterdag och sen lunch idag får bli köttfärs och pasta men inte den klassiska köttfärsåsen, utan en lite mer smakrik variant mer som en gryta. Jag förgyller den med rött vin och lite härliga grönsaker, mmm det doftar härligt av oregano samtidigt som den kokar sig mustig ibland så är mat helt underbart.

Köttfärsgryta med Italienska dofter och spröda grönsaker

– 800gr Köttfärs
– 3st morötter skalade och slantade
– 1st Blomkålshuvud i små buketer
– 1st Gul lök i klyftot
– 1st Röd lök i klyftor
– 1st Vitlök solo pressad
– 1dl Rött vin
– 25ml Kalv fond
– 0,5dl Vatten
– 15ml Tomatpure
– 25ml Chilisauce
– 15ml Balsamvinäger
– Paprikapulver
– Oregano
– Svart peppar
– salt

1. Börja med att förväll morötter och blomkålen, så att vi kan ha i dom sist i grytan.
2. Stek färsen så att den får färg, lägg i all löken samt tomat pure och  fräs lite till.
3. Slå på vin, vatten, fond, vinäger, chlisauce samt alla krydor, låt det koka upp små puttra i 10 minuter. (passa på att koka pasta till nu)
4. Red av med vetemjöl i en toppredning, blanda 1msk mjöl med lite vatten och rör ut klumpfri blanda i och koka upp.
5 Lägg i blomkål och morötter servera med den nykokta pastan ( jag smaksatte den med lite olivolja, salt och en hint citron)

Print Friendly, PDF & Email

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    ”Citatet”
    Efter en god middag kan man klara allt, till och med sin familj.
    -Oscar Wilde
    %d bloggare gillar detta: