Köttfärssås i asiatiska toner med röd curry och kokos

När jag gör köttfärssås så låter jag färsen "klumpa" sig lite tycker att det är godast
Idag var det åter dags för cross cooking hemma i köket, med lite köttfärssås med asiatiska toner. Jag hoppar över tomat och använder kokosgrädde tillsammans med citrus och curry, lite vattenkastanjer i och det blir en härlig asiatisk köttfärssås.
Köttfärssås i asiatiska toner med röd curry och kokos
– Nudlar eller spaghetti som kokas enligt förpackning och serveras till.
– 800gr Köttfärs (lamm om det ska vara riktigt asiatiskt)
– 1st Röd lök finhackad
– 3st morötter i tunna skivor
– 1st Paprika strimlad
– 1st burk Vattenkastanjer skivade
– 2,5dl Kokosgrädde
– 2dl Vatten
– 10ml Röd curry
– 1st Citron rivet skal
– 20ml Kalvfond
– 15ml Maizena
– Olja
– Salt
1. Stek löken samt morötter i olja till dom blir mjuka och så att dom får färg, ta ur dom och lägg i en skål.
2. Stek färsen klar och lägg tillbaka morötter samt löken.
3. Slå på kokos, vatten, fond, curry, citronskal, vattenkastanjer och låt koka upp.
4. Red med maizena som är utrört i lite vatten, koka upp igen och smaka av med salt och ev. lite mera curry.
5. Servera med nudlarna samt en skiva av citronen du stal skalet av…