Kycklingfilé i asiatisk sötsur sås

Min härliga gjutjärnswok som är flitigt använd hemma..
Spännande asiatiska toner i köket idag där kyckling var givet från början och dom asiatiska tonerna kom efter lite tänkande, nu vet jag inte hur asiatiskt den sötsura såsen är egentligen. Jag vet dock att orginalsåsen ska innehålla rätt mycket glutamat, vilket jag i alla former undviker i min matlagning oavsett om det är hemma eller på jobbet.
Kycklingfilé i asiatisk sötsur sås
– 1kg Kycklingfilé i bitar på ca 2cm
– 1st brk (ca 600gr) Ananas i juice , använd juicen och gör bitar av ananasen
– 2st Paprikor i bitar (jag hade bara gula hemma ta gärna någon annan färg)
– 15ml Tomatpuré
– 1dl Chilisauce
– 3dl Vatten
– 15ml Vinäger
– 20ml Kyckling fond
– Ingefära
– Salt
– Chilipeppar
– 20ml Maizena
1. Bryn kycklingen klar på medelvärme så att den inte blir för bränd, lägg den så att den håller värmen.
(Börja gärna koka riset till nu)
2. Samtidigt så börjar du med den sötsurasåsen, häll spadet från ananasen, vatten, chilisauce, vinäger, tomatpuré och kycklingfond
3. Låt det koka upp och krydda med salt, ingefära och lite lite chilipeppar.
4. Blanda maizenan med lite vatten så att den precis löser upp sig, häll det i såsen lite åt gången tills det blivit såsigt. Smaka av och ha eventuellt i lite vinäger eller socker beroende på hur söt/sur du vill ha såsen.
5. Lägg i paprikan, ananasen och kycklingen och låt allt bli varmt.
posted by Sandra on 27 januari, 2012
Hejsan
Jag gjorde din sötsura sås till Kycklingen men fick göra om den en aning då jag är super allergisk mot annans och paprika … Men de vart super god och de ville jag säga .(. tog apelsin juice istället och lök i bitar . stekte kycklingen i vitlök) .. wow prova de … Hade ingen kycklingfond då de är massa saker jag ej tål där i men tog skyn av kycklingen i stället.. Nu har du en för allergiker med om du vill prova de ..
MVH Sandra Allergiker
posted by Patric on 27 januari, 2012
Hej Sandra!
Härligt att höra hur du gjort om receptet för att passa er, det låter som riktigt spännande ändringar som jag helt klart ska testa. Det är tufft att vara allergiker och det är lätt att fastna i samma rätter, men du gör ju helt rätt som hittar inspiration och gör om recepten för att passa er.
posted by Sandra on 27 januari, 2012
tack för iden hade tröttnat på alla andra man brukar laga och behövde nya ide er… Du får Gärna berätta efter du testat vad du tyckte om de jag ändrade på receptet !Ser framemot de