Laxpudding en favorit på menyn..

Härlig laxpudding, receptet kommer längre ner...
Idag så har vi nypremiär på en av våra restauranger på sjukhuset i Västerås, med premiären har vi även en ny fräsch meny som bland annat innehåller en hel del svenska klassiker. Idag på premiärdagen så fanns vår fantastiska laxpudding med, som görs med exakt samma recept som vi använder till våran patientmat. Nytt på menyn är även att fler rätter som serveras till patienter, kommer att vara med och vara tillagat på exakt samma sätt. För självklart ska det vara så pass hög standard på våran patientmat, att det fungerar utmärkt att servera i våra restauranger. Så till receptet på laxpudding som är omgjort till ”bara” 6 portioner.
Sveas laxpudding för 6st
– 600g Skivad kokt potatis
– 240g Gravad lax
– 180g Kallrökt lax
– 150g Skivad gul lök
– 5g Dill
– 6st ägg
– 3,5dl Standard mjölk
– Salt & peppar
1. Smörj en ugnsform
2. Varva potatis, lax och lök i ugnsformen
3. Vispa äggstanning med äggen samt mjölken krydda med salt och peppar
4. Tillsätt dill i äggstanningen
5. Häll äggstanningen över allt i ugnsformen
6. Grädda i ugn, 150°C i 40 minuter
Servera med skirat smör, som består av smör som du smälter.