Limebakad laxfilé med varm potatissallad och smörstekta champinjoner

Laxen på potatissalladen enkelt och smakligt upplagt..
Idag är det lax på menyn som jag enkelt bakar i ugnen på enklaste sätt med lite lime, salt och peppar, till det serverar jag en varm potatissallad som är lika enkelt som laxen att göra. Med andra ord en perfekt vardagsrätt, som är snabb och otroligt enkel att göra.
Varm potatissallad med smörstekta champinjoner

Varma potatissalladen i en form med sallad i botten sedan potatis och sist smörstekta champinjonerna
– 1kg potatis skivad 0,5cm
– 250gr Champinjoner skivade
– 300gr Sallads mix
– Salt
– Svart peppar
– Olivolja
– 40ml Vittvinsvinäger
– Smör
1. Lägg potatisen på en plåt med olja i botten och ställ i varm ugn 200grader i ca 25 minuter
2. Stek champinjonerna i smör på hög värme så dom får färg salta och ställ pannan åt sidan
3. När potatisen är klar ta ur den och salta, peppra och häll vinäger över dom och vänd försiktigt.
4. Lägg salladen i botten sedan potatisen och sist champinjonerna servera direkt med laxen som borde vara klar samtidigt.
Limebakad laxfilé
– 6st Lax bitar
– 1st Lime
– Salt
– Peppar
– Olivolja
1. Lägg laxen i en ugnsform, salta, peppra och pressa limen på.
2. Ringla olivolja över och ställ i ugnen med potatisen när det är 12minuter kvar.
posted by milla on 25 januari, 2012
Lax är så gott, champinjoner till kan bara bli kanon
posted by Patric on 27 januari, 2012
Precis lax är gott och champinjoner passar kanon, jag såg dock att det där med att skriva när man lagar mat resulterar i en del missar i stavningen.. Poatis och campinjoner är kanske inte så lätt att hitta 🙂