Loader

Lite nytänk på vår restaurangmatsedel också.

By : | 0 Comments | On : 13 januari, 2012 | Category : Hur funkar det?, Jobb inlägg, Matlagning, Roligheter, Tankar, Utveckling

Vår omtyckta laxpudding kommer säkert att dyka upp då och då även i fortsättningen.

Nu är det dags att göra ett större kliv med våran restaurangmat också, vi slänger ut det gamla konceptet med rullande matsedel som innebär att matsedeln återkommer var sjätte vecka. Under februari månad kommer vi att börja göra en ny veckomatsedel för varje vecka, där vi lättare kommer att kunna följa årstiderna, förnya, göra det mer levande och spännande att komma och äta i våra restauranger.

Framtagandet av matsedeln kommer att vara ett kollektivt arbete i köket där vi tillsammans jobbar fram en härlig lunch meny, vi kommer att kunna vara mer lyhörda för önskemål utifrån och kommer även att utnyttja inspirationen som olika kulturer i köket ger.

Inte utan att man tänker om man kunde få jobba likadant med maten till våra patienter tyvärr så är det svårt idag med dom krav som finns runtomkring, men med jag tror inte att det skulle vara omöjligt rent tekniskt sett att lösa om man tänkte om lite och ställde kraven annorlunda. Men med dom nya tankebanorna kring kosten till sjuka som växer fram focuserar man mer på hela måltiden, så kanske man kan hitta lite nya tankebanor även runt själva maten som skapar ett större utrymme för hur man jobbar med matsedlarna till patienter.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

  Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  ”Citatet”
  Aptiten är verkligen otacksam. Ju mer du gör för att tillfredsställa aptiten, desto fortare överger den dig.
  -Dansk ordspråk
  %d bloggare gillar detta: