Loader

Lite vardagsflykt på Loka Brunn

By : | 0 Comments | On : 26 november, 2012 | Category : Besök, Blogg, Privata inlägg

I helgen så testade jag att fly vardagen lite med min fru, vi åkte längre upp och in i bergslagsskogarna för att ta oss till den gamla kurorten Loka. En kurort som börjar sin historia redan 1720 och som tur är så har det hänt mycket sedan dess, idag så möts man av en modern anläggning i en fantastisk miljö.

Efter vår lilla biltur på strax över två timmar rullar vi in på brunnsområdet som är väl skyltat, bilen parkeras och vi startar i receptionen där vi vi blir väl mottagna. Då Loka Brunn är som ett litet samhälle i form av ett 50 tal byggnader så får vi en karta och beskrivning på vart vi ska vara för olika aktiviteter, vi får ett rum i kungsbyggnaden som visar sig vara ett fantastiskt rum med utsikt över sjön södra loken (såg vi dagen efter när ljuset kom).

[soliloquy id=”7964″]

 

 

Efter att installerat sig i rummet begav vi oss mot salongerna i Stora Socitets huset där vi bjöds på en eftermiddagsfika, här möttes vi av en sprakande brasa i en skön och välkomnande miljö. En härlig buffé med hembakade kakor, scones med ost och marmelader samt på engelskt vis med grädde, allt ståtligt uppdukat på en buffé tillsammans med trevligt lösvikts te och kaffe.

Efter en rofylld eftermiddags fika var det dags att ta sina tofflor samt badkläder från rummet och bege sig på en lite promenad mot Vattensalongen, här hittar vi ett fantastiskt fräscht och imponerande pool samt bastuområde men en härlig spa avdelning.

Samtidigt som min fru fick en skön ansiktsbehandling fick jag ett skönt bad, efter det så fixades vår ”behandlare” till rummet och vi fick en behövlig vatten och frukt paus i ett trevligt rum utanför. Sedan var det dags för mig att få en skön och välbehövlig ryggmassage, hela miljön var väldigt avslappnade och under helat tiden kände man sig väldigt välkommen och satt i fokus.

Sedan var det dags att byta om för middagen i matsalen som även den ligger i Stora Socitets huset, vi får en liten promenad i en varm och välkomnande matsal för att blir placerade vid ett trevligt fönsterbord som är uppdukat stiligt med härliga linneservetter.

Redan när vi sätter oss ner får vi frågan om vi vill ha vatten stilla eller sparkling loka, på bordet ligger en meny med kvällens färdiga meny samt två trevliga vin paket och ett öl paket. Vi valde dock lite andra alternativ och det löstes utan problem och det gick även bra att få ett 1/2 glas vin, sedan så tog det inte lång tid innan en härlig tallrik med förätten ställdes framför mig.

Under hela menyn så introducerade servisen maten väldigt proffsigt och det fanns inga tveksamheter vad det var vi serverades, maten var väldigt bra tillagad och upplagd på ett tilltalande och stilfullt sätt och lämnade inget kvar att önska.

Hälleflundra
Musslor, rödbetor och surdegsbröd

Ren och Vildsvi
Kantareller, äpple och lök

Hallon
Choklad, yoghurt och mandel

Efter middagen valde vi att ta kaffet i salongen framför den sprakande brasan, en liten stund att njuta efter en fantastisk middag där helheten från maten på tallriken till miljö och service gav det hela full pott.

Sedan så vart det vårt egna trevliga rum igen där vi sparat vår lilla välkomst cava och fruktfat, det tillsammans med lite tv som vi tittade på från den mjuka sängen gör att John Blund dök upp fort och dagen avslutades ganska snart.

Efter en skön natt i goa sängen så känner man sig utvilad och frukosten lockar, en frukost som serveras i matsalen där vi åt middagen. Här finns en härlig frukostbuffe med allt som man vill ska finnas på, jag vart bland annat otroligt glad av att se en rökt skinka som inte var en den vanliga tumlade rökta varianten utan en riktig rökt skinka.

Efter en rejäl frukost i lugn och ro så känns det riktigt bra, och vi hinner njuta en liten stund till av den sköna sängen på rummet innan vi lämnar Loka Brunn.

Slutsatsen blir att det var värt resan upp i bersgslagsskogarna, och att man ska ta tid på sig att komma i god tid innan för att njuta av miljön.

Det enda jag reagerade på var känslan ibland att vara med i en reklamfilm för Loka mineralvatten, jag förstår att man vill göra reklam för sin produkt men det blir nästan lite mycket med den ”dolda” reklamen.

Ps. Då jag slappnade av så mycket så vart det inte så mycket kort tagna och jag har lånat från Loka Brunns hemsida Ds..

Print Friendly, PDF & Email

  Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  ”Citatet”
  Man känner aldrig sig så rik som när man plockar ut färskt bröd ur ugnen.
  -Ernst Kirchsteiger
  %d bloggare gillar detta: