Loader

Ljummen rödbetssallad med ruccola..

By : | 0 Comments | On : 11 augusti, 2011 | Category : Hemma i köket, Matlagning, Privata inlägg, Recept

Ljummen rödbetssallad med ruccola

Igår så var det färska nykokta rödbetor till Isterbanden, då passade jag på att koka några extra när jag ändå höll på. Så idag var det dags att göra något roligt av dom också, en ”ljummen  rödbetssallad med ruccola” fick det bli till middagen som annars var grymt tråkig med pasta och köttbullar. Men salladen piggade upp hela middagen, och alla i familjen uppskattade kvällens sittning vid middagsbordet.

Salladen är enkel att göra och bestod av paprika och salladslök som först stektes i lite olja, när den började få färg så la jag i rödbetorna som fick bli varma. Allt toppades med lite vitlökssmör som fick smälta i, innan jag tog bort grönsakerna från värmen.

Allt kryddades med salt och svart peppar, och sist vändes ruccolan i grönsakerna lite försiktigt. Sedan avslutar man med att snyggt lägga upp allt på ett fat med några vred med svartpeppar kvarnen på toppen, tyvärr så var pinjenötterna slut för annars så hade lite rostade nötter fått förgylla upplägget också. Extra tops är att om man vill man göra salladen lite mer mattig så passar en chevree ost till också, då kanske med en aning honung på toppen som lite extra bonus.

Print Friendly, PDF & Email

  Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  ”Citatet”
  Det är långt mellan kokkonst och näringsvetenskap, på samma sätt som det är långt mellan älskogskonst och insemination.
  -Jens Bang
  %d bloggare gillar detta: