Ljuvliga dofter..

Ljuvliga morgondofter i köket..
Att känna köket fyllas av doften av nybakat bröd är obeskrivlig, undrar hur många som får uppleva det. När man passerar brödavdelningen i affären, så slås man att dom välfyllda hyllorna med bröd inte minskar. Många affärer erbjuder idag även butiksbakat bröd, detta är ju ofta inte mer än tinat möjligen jäst och instoppat i ugnen. Hur bakat i butiken är det egentligen? Ännu mindre färskt är ju brödet i påse som även är skivat, polarfärskt direkt från frysen öhh?
Jag själv hatar att baka, kan sträcka mig till att göra scones och grädda bröden. Så för mig så är det ju guld med brödhyllorna, men när jag får det nybakade brödet så är det ju milsvid skillnad i känsla både i smak och doft. Arbetsfördelningen hemma blir därför ofta att degen görs på kvällen innan, ställs i kylen på en plåt och gräddas av mig på morgonen efter.. och vips så fylls vårat kök av den där härliga doften av nybakat bröd.. så även i morse, en morgon med ljuvliga dofter med andra ord..