Loader

Matlådan min värsta fiende?

By : | 0 Comments | On : 9 april, 2015 | Category : Blogg, Jobb inlägg, Privata inlägg, Tankar

Jag ska i ärlighetens namn säga att matlådorna som fyller allt mer diskar i butikerna aldrig har lockat mig, jag som älskar att laga mat och tycker att det är lika snabbt att fixa en härligt ryckande varm måltid som att stoppa en låda i micron.

I grunden kan jag tycka att lägga mat i en låda egentligen något av det värsta man göra för en helhetsupplevelse av en måltid, okej visst om man tittar på den färgglada lådan som omger förpackningen så ser det ju väldigt gott ut och rentutav riktigt läckert.

Problemet uppstår för mig när den där läckra rätten på bilden sedan förvandlas till något helt annat när man tar bort plasten från den färdigvärmda matlådan, men jag hoppas verkligen att man åtminstone inte försöker äta sin mat ur lådan som maten värms i utan lägger upp den på en ”riktig” tallrik.

Hur hänger det ihop med ett jobb där ni tillagar och lägger upp ett tusentals matlådor i veckan?

Det är ofrånkomligt att vi idag får allt mindre med tid i alla våra vardagliga måsten, och vi ser att allt fler som mår dåligt av dåliga kostvanor vilket gäller både gammal och ung.

Vad åt du innan träningen ikväll?

Det är inte helt ovanligt att man på träningarna med barn och ungdomar ser någon som är sliten och ofokuserad och jag ställer alltid frågan ”vad har du ätit idag”, tyvärr så är svaret lika ofta ”att lunchen var inte god och man har inte hunnit äta något innan träningen”. Idag är det inte ovanligt med barn/ungdomar som måste fixa något själva efter skollan och innan träning eller andra aktiviteter,  vilket kanske i bästa fall gör att de får i sig lite yoghurt med några onyttiga flingor och ett par mackor när de egentligen skulle behöva ett ordentligt mål mat för att orka.

Då kan man säga vad man vill om de färdiglagade matlådorna som finns i våra butiker, men de är ofta ett mycket bättre allternativ till middag där man kan hitta sina favoriter till måltid med bra näringsvärden, rätt typ av kolhydrater och fett.

Laddar man sedan med lite enkla grönsaker till så vips så har du en riktig måltid som får kroppen att må bättre och man orkar med vardagens måsten, så därför tycker jag att det är roligt att även jag kan vara med att påverka den där matlådan som kanske ni köper så att du eller dina barn orkar med hela dagen.

Tänk på helheten! lägg upp matlådan på en tallrik och gör den hel med läckra färska grönsaker

Glöm inte att laga mat själv så fort du kan och har tid, här i bloggen hittar du massor av skön inspiration att laga både enkla och snabba måltider..

Print Friendly, PDF & Email

  Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  ”Citatet”
  Om jag skulle berätta för dig hur mycket jag suktat efter en sån här, så skulle jag inte få tid att äta upp den.
  -Douglas Adams
  %d bloggare gillar detta: