Loader

Meat Free Mondays, något för oss?

By : | 0 Comments | On : 12 oktober, 2011 | Category : Hur funkar det?, Jobb inlägg, Roligheter, Tankar, Utveckling

Köttfri måndag kanske på ett sjukhus nära dig snart?

Lite roligt att läsa att runt om i världen satsar man på en köttfri dag, inte för att stödja vegetariskt utan för att minska miljöpåfrestningarna från kött industrin. Nu börjar det även nå Sverige med några tuffa krogar vågar och marknadsför det, blanda annat så har Nordic Light Hotel i Stockholm påbörjat det på alla sina restauranger och romservice. Runt om i världen så är det måndagar som gäller och rörelsen kallas Meat Free Mondays, men det fungerar även andra dagar då Gällöfsta Konferens i Kungsängen använder sig av köttfria fredagar.

Personligen så gillar jag faktiskt tanken och har inga problem med vegetarisk mat, tyvärr så är det inte lika populärt hos alla. Till exempel så har vi på våran sjukhusmeny haft vegetarisk som en av två alternativ en dag på 3 veckor, det var inte alls uppskattat och jag fick veta att det inte var ok att servera vegetariskt till människor som inte var vegetarianer. En inställning som jag har svårt att förstå och absolut inte håller med om, även om det vegetariska alternativet då inte fanns där med miljön i tanken så var den ändå där. Undrar om man törs sticka ut näsan och ha en Meat Free Monday på våra sjukhus, helt klart är tanken lockande och inte alls fel för våran miljö.

På våra restauranger så serverade vi också en vegetarisk rätt till varje måltid, och det var tydligt av åtgång och kommentarer att vi har lite att jobba på. Men tillsammans med ett miljö budskap, kanske vi kan lära folk att äta härlig mat gjord utan kött. För det är uppenbarligen så att vi måste minska våran kött konsumtion, för vår framtid skull och för att det faktiskt är gott.

Jag kommer i alla fall fundera vidare och se hur vi kan implantera det i våran verksamhet, sedan får man väl kanske även börja på hemmaplan med vår egna köttfria måndag.

Original kampanjen i U.S.A

Mer i Restauratören

Köttfri måndag i Sverige

Meat free mondays i England

Köttfritt i SvD.se

Köttfritt i Expressen

 Intervju i DN.se

Mer från DN om att det är bättre med köttfritt

Print Friendly, PDF & Email

  Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  ”Citatet”
  Andra lever för att äta, jag äter för att leva.
  -Sokrates
  %d bloggare gillar detta: