Loader

Med smak från København

By : | 0 Comments | On : 3 augusti, 2011 | Category : Hemma i köket, Matlagning, Privata inlägg, Recept, Roligheter, Tankar

Dansk nationalrätt på svenska..

Tidigare idag råkade jag se några läckra bilder på danska Smørrebrød, det tog inte många sekunder för mig att få det att fastna i huvudet och vips så vart bilden av middagen klar. Smørrebrød kan i det närmaste betecknas som en av Danmarks nationalrätter, en eller ett par smörgåsar med rejält pålägg där det inte sparas på något.

Passar utmärkt till en kall öl och gärna en liten ännu kallare Aalborg till, och kan ätas som något läckert till ölen eller som en hel måltid. För min del vart det två stycken rejäla middags varianter, ett rejält grovt solrosbröd i botten och ett rejält blad med isbergssallad sedan skilde dom sig åt, med en variant innehållande kokt potatis, sill och ägg som bas och en med potatissallad och rostbiff som bas.

För att göra smørrebrødet ännu läckrare garnerades jag dom rikligt, jag använde en skön mix  med läckra inlagda och färska grönsaker som härligt förgyllde det hela.

Print Friendly, PDF & Email

  Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  ”Citatet”
  Korvgubbes problembarn: vurstingar.
  -Okänd
  %d bloggare gillar detta: