Loader

Medelhavsdoftande pastasallad med fetaost

By : | 0 Comments | On : 5 mars, 2012 | Category : Fest, Hemma i köket, Hur funkar det?, Matlagning, Pasta, Privata inlägg, Recept, Snabbmat

Läckert och fräscht utan allt för stort jobb ett tillbehör som passar till mycket.

Idag så har jag gjort en trevlig pastasallad som jag serverar varm till luftorkad skinka, med citron ger jag den en härlig fräschör och dofter av medelhavet. Salladen är gjord på väldigt enkla grönsaker men jag lägger ändå ner lite mer jobb på dom, för att skapa en känsla av en lite mer mattig rätt. Jag valde att servera lufttorkad skinka till men det passar bra med en rökt lax, grillad kyckling eller varför inte rökt kalkon.

Medelhavsdoftande pastasallad med fetaost

– 400gram Pasta
– 1st Broccoli huvud i buketter
– 1st Röd paprika i bitar
– 1st Gul lök i klyftor
– 1dl Pinjenötter
– 2st Tomater i bitar
– 1st Citron
– 150gram Feta ost typ
– Salt
– Svart peppar
– Olja att steka i
– Olivolja

1. Koka pastan enligt anvisningar när den är klar ha i olja och tomaterna pressa i juicen av en halva citron, smaka av med salt och svart peppar.
2. Fräs löken och broccoli buketterna i rikligt med olja på hög värme i en panna.
3. När lök och broccoli börjat mjukna ha i paprikan och sist pinjenötterna.
4. Pressa i juicen av en citronhalva och smaka av med salt och peppar.
5. Blanda grönsakerna med pastan och smaka av.
6. Lägg upp allt på ett fat och smula fetaosten över för att avsluta med att ringla olivolja på toppen..servera med skinka, lax, kyckling eller kanske lite grillat

Print Friendly, PDF & Email

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    ”Citatet”
    Några har smak för det ena, och några för det andra, därför blir alla flickor gifta och all mat uppäten.
    -Svenskt ordspråk
    %d bloggare gillar detta: