Loader

Mellan Stockholm och Riga

By : | 0 Comments | On : 13 juli, 2011 | Category : Besök, Jobb inlägg, Matlagning, Privata inlägg, Tankar

Solen som går ner på östersjön

Ute på äventyr på det stora blå så bröt jag en av mina principer, jag åt av buffen på båten. Något som jag valde tillsammans med majoriten ombord, klockan 19:30 var vår sittning lika så båtens andra sittning. Uppenbarligen var det samma tid för ett 100 tal till, efter en längre stunds köande så var vi på plats vid vårat bord och drycken beställdes snabbt. Hmm inledningen av buffen har ju inte imponerat direkt, men vi har ju inte börjat med maten ännu. Vi har ingen brådska att resa oss från bordet utan väntar in kön att bli mindre, men tyvärr tar hungern överhand och vi sällar oss till skaran som är på väg mot buffen i snigelfart. Väl framme ser det lovande ut jag möts av några läckra skålar med pastasallad, tomat och mozzarella och några andra trevliga grönsaksröror.

Efter det så möts vi av tre sorters kallskuret kött, inte lika imponerande men helt ok. Sedan möts vi av fiskdelen, men vänta nu är min första tanke den ska vara först på en buffe. Men å andra sidan så brukar man börja med det billigare längst fram på en buffen, för att du ska luras att fylla tallriken med det billigare.

Det är rätt uppenbart att tanken är så här med, för här hittar du alla highlights på buffen olika tillreda laxar, skaldjurspate, rom, räkor och läckra tillbehör. Här vart jag ändå rätt nöjd, men den lycka som varar för evigt… Det var dags för den varma buffen, på håll ser det lovande ut med en kock på mitten som trancherar kött. I början möts man av ett antal varma rätter som ett matproffs som jag knappt kan lista ut vad det är, hoppar över den delen och går vidare med min tomma tallrik. En blek potatisgratäng får mig att stanna till, måste ju ha något till köttet lite längre fram. Väl framme vid köttet så möts jag av några ynka köttbitar föreställande rostbiff och lamstek, och någon kock som vill tranchera upp några nya saftiga bitar tycks inte heller finnas.

Men kött hamnar på tallriken tillsammans med två såser, varav den ena är en bearnaisesås som är gjord på pulver. Efter köttet så finns det en mini taco buffe med en guacemole som har samma färg som min dotters gröna slime..och mycket bättre än så blir inte den varma delen, tänker inte gå in på vad jag tyckte för det passar sig inte på en blogg.

Hoppas på avslutningen istället, dessertbordet som på håll ser lovande ut. Vid närmare koll så kan man konstatera att dessertbordet består av ett antal saker tagna ur frysen däribland fruktsallad, olika kakor och glass, men där finns även den klassiska choklad moussen.

Summan av detta är att fiskdelen var ok, kaffet smakade bra och vinvalet vi gjorde var bra, men att betala nästan 300:- + för vinet är inte ok. Fachineras av att många tycks nöja sig med att man får plocka själv och äta hur mycket man vill, mer än att titta på kvaliteten, smak och utseende på det man äter.

Nu ser jag fram mot nästa middag på båten som blir i restaurangen, men först en lunch inne i Riga.

Print Friendly, PDF & Email

  Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  ”Citatet”
  Maten kan ha en viss bismak av KÄRLEK!!
  -Okänd
  %d bloggare gillar detta: