Mexican salsa casa style

Husets egengjorda salsa, gott och enkelt..
Idag var det födelsedag hemma med en av grabbarna som fyller 17, som tradition låter vi födelsebarnet bestämma middag. Valen har varit många och varierade genom åren, där allt från stuvade makaroner, sniglar, blodpudding, pizza, Hamburgare, Oxfilé Wellington och massa mera har förekommit. Kvällens middag var kanske inte den mest fantasi fulla med det vart riktigt gott och trevligt, menyn bestod av tacos med köttfärs och tillbehör som lök, tomat, majs, gurka, guacemole, gräddfil, salsa, ost, inlagd chili, banan och sallad glömde jag att köpa. Rent bloggmässigt kanske inte den roligaste och svåraste menyn jag kan tänka mig, guacemole har jag haft med tidigare och tärna grönsaker fixar dom flesta. Men egen tacosås kanske inte så många gör, så det tänkte jag att jag kunde bjuda på. Börjar du med den så är den klar när det är dags att äta, servera den varm och det blir en riktig hitt.
Mexican salsa casa style
– 500g Krossad tomat
– 500g Vatten
– 0,5 Gul lök
– 0,5 Vitlök
– Chili efter smak
– 1msk Socker
– 1msk äppelcider vinäger
– Koriander
– Spiskummin
– salt
Ta fram en rejäl kastrull med utrymme för att kunna koka, häll samtliga ingredienser i och låt allt koka tills ungefär hälften av vätskan är borta. När det är klart så är det bara att servera, blir det över är det bara att ställa i kylen.