Mexikansk köttfärspanna, fastfood fast hemma..

Riktig snabbmat, gjord på ynka 15 minuter
Ibland har man dåligt med tid, och känner att matlagningen inte hinns med. Idag var det på håret även för mig, helt utan idéer så öppnade jag kylskåpet. Gisses vad glad jag vart att jag inte använde färsen igår, för vips så formades en ide och min gjutjärns wok hamnade ovanpå gasollågan. Fort gick det idag för med en tidsfrist på 20 minuter var maten klar på 15, med lite marginal för instruktioner med barnen och ett telefonsamtal för att lösa lite logistik.. Så snabbmat i all ära, men detta var riktig snabbmat..
Fast food Mexikansk köttfärspanna
-1kg Blandfärs
-1st Paprika
-1st Liten vitlök
-1st Rödlök
-2brk Majs
-2msk Mangochutney
-40ml Kalvfond
Paprika pulver
Körvel
Salt
Basilika
Välj om du vill ha ris eller pasta och börja laga till det först, eftersom det sköter sig själv när du gör pannan…
1. Börja med att stek färsen så att den börjar få färg
2. Blanda i hackad vitlök och klyftad lök och stek vidare, eventuellt lite chili om du vill ha det starkare.
3. När det börjar bli färdigt i med paprika
4. Lägg i fond, chutney och kryddorna fräs lite, (har du tid häller du i 1dl liter vatten här och låter det koka en liten stund).
5. Avsluta med majsen med spad koka upp och det är klart.. Garnera med lite grönt och servera