Loader

Mice en place en kocks viktigaste jobb..

By : | 0 Comments | On : 12 december, 2011 | Category : Hemma i köket, Hur funkar det?, Jobb inlägg, Matlagning, Privata inlägg, Recept, Roligheter, Utveckling

Mice en place på grönsakerna till en av mina grönsaksrätter hemma, bara att hacka och köra igång..

Mise en place

(uttalas: misanplass)

Den vanligaste frasen i ett modernt kök och förmodligen den viktigaste av alla, som översatt betyder ”Iordningställande utav arbetsplats” eller ”Allt på sin plats”. Grunden för alla proffs i köket eller för hemma kocken, precis som du alltid ser i tv när kockarna ska laga mat att de först ser till att ha allt tillgängligt  på plats och förberett.  Då går allt så mycket effektivare och säkrare att tillaga eller lägga upp, precis som att man alltid läser receptet först och kollar att alla ingredienser finns på plats.

Print Friendly, PDF & Email

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    ”Citatet”
    Maten kan ha en viss bismak av KÄRLEK!!
    -Okänd
    %d bloggare gillar detta: