Mozzarellagratinerad hamburgare med syrlig tomatsås

Den syrliga såsen till mozzarellan på hamburgaren mellan den härligt krispiga ciabbatan mmm
Idag så var det hamburgare beställt från flera håll i familjen, vilket jag såg till att uppfylla men dock med lite tvist så här på lördagskvällen. Jag gjorde dom på samma sätt som jag gjort så många gånger förr, men lätt en rejäl bit mozzarella smälta över hamburgaren i ugnen. Jag gjorde även en syrlig tomatsås till som serveras lite ljummen, även min favorit rostad potatis fick vara med till hamburgaren. Jag tog ett mindre ciabatta bröd som hamburgerbröd, och genom att lägga det i smörgåsgrillen en stund fick det läckra ränder och blev varmt. Som vi alltid gör så är det buffé och var och en plockar själv ihop sin hamburgare efter önskemål, många läckra skapelser blir det runt bordet.
Mozzarellagratinerad hamburgare
– 1kg Nötfärs
– 1,5 dl Chilisauce
– 2ml Liquid Smoke
– 10ml Kött fond
– salt
– Svart peppar
– Mozzarella ost i skivor
1. Blanda allt ordentligt
2. Provstek och smaka av
3. När ok stek eller grilla burgarna nästan färdiga.
4. Lägg upp på en plåt och lägg ostskivan på, ställ in i varm ugn 220° till osten smält.
Syrlig tomatsås
– 3st tomater
– 0,5st Röd lök
– 1dl Vatten
– 15ml Tomatpuré
– 20 ml Vittvinsvinäger
– 15ml Flytande honung
– Salt
– Svart peppar
1. Mixa tomaterna och löken ordentligt, häll upp det i en kastrull med resten av ingredienserna.
2. Koka ihop allt under minst 10 minuter, smaka av och servera på hamburgaren
Rostad potatis
– 900gr Potatis
– Rapsolja
– Salt
– 20ml Vitvins vinäger
1. Lägg potatisen på en plåt med olja
2. Stoppa in i ugnen på 225grader i ca 35 minuter
3. När potatisen har fått gyllene brun färg och är klar, salta och häll vinäger på och vänd