Loader

MSSF det senaste inom diet trenderna?

By : | 0 Comments | On : 18 januari, 2012 | Category : Hur funkar det?, Jobb inlägg, Privata inlägg, Roligheter, Tankar, Utveckling

Så var det det där med sunda förnuftet, som jag hävdar är bästa dieten.

Man kan läsa i ett flertal tidningar om livsmedelsverkets senaste undersökning, den visar på att bara 3% av svenskarna tror på att äta mer fett. Eller som den kallas LCHF eller en Lågkolhydrat- och högfettsdiet, en diet som som ligger i topp på bokförlagens försäljningslistor. Personligen så tycker jag inte att det är så konstigt att Svenskarna inte tror på den, vi har ju sedan länge fått inpräntat att lite fett är bra och att det är skadligt med mycket för kroppen. Man kan även notera i undersökningen att 29% tycker inte att det är viktigt att minska på fettintaget, så hur inställningen egentligen är till fet mat är svårtolkad.

Livsmedelsverket går trots allt fortfarande ut med kostrådet, som säger att man bör undvika produkter som innehåller mycket mättat fett som smör, grädde och feta charkprodukter. Livsmedelsverket tillbakavisar även att det finns vetenskaplig grund, för att ett högt fettintag generellt sett skulle vara nyttigt.

-att vetenskapen skulle ha svängt när det gäller fett stämmer inte.  Näringsexperter världen över är överens om att många skulle behöva äta mer fleromättat fett och mindre mättat fett, säger Anette Jansson enligt SVT.se.

Jag är inte rätt person att bedöma rätt eller fel i dom olika dieterna, jag är dock övertygad om att det sunda förnuftet fungerar bra, undvik socker, ät fett i lagom mängd, ät äkta råvaror inte olika varianter med mindre fett och kom ihåg att det som äts måste även förbrännas så rör på dig.

Funderar på att döpa min diet till MSSF (Minimalt Socker – Sunt Förnuft) Dieten, den bygger på att man minimerar sockret, äter en bra och varierad kost, använder sunt förnuft, rör på sig dagligen (ta trapporna, gå eller cyckla osv..) och rör sig extra några dagar i veckan (Spring, Cyckla eller gå längre, gympa pass osv..)

Mer om det i SvD.se

Pressmeddelandet i SLV.se

Print Friendly, PDF & Email

  Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  ”Citatet”
  Ibland tycker man att det är synd att man inte har bröd hemma för då kunde man ha gjort en leverpastejmacka om man haft leverpastej.
  -Okänd
  %d bloggare gillar detta: