Mustig pastasås med vin, färska tomater och innanlår

Lite riven parmesan och några vrid med pepparkvarnen sätter pricken...
Idag så tittade jag in i kylen för att hitta lite innanlår som det var dags att göra något smarrigt av, en pastasås kändes som det var lämpligt att göra och då en enkelt robust som får puttra ihop ett tag. Jag kokade pasta till den här såsen men det skulle fungera med ris, eller varför inte lite hemstampat potatismos.
Mustig pastasås med vin, färska tomater och innanlår
– 500gram Innalår i strimlor
– 4st stora Tomater i tärningar
– 1st Gul lök i klyftor
– 1cm Röd chili fint hackad
– 20ml Kalvfond
– Olja
– Salt
– Svart peppar
– 1-2dl Rött vin
– 3-4dl Vatten
1. Stek det strimlade innanlåret i olja så att det får färg, salta och peppra ordentligt.
2. Häll på tomaten, löken, chilin och fond låt det bli varmt.
3. Slå på vinet och vatten så att det täcker kött och grönsaker.
4. Låt det koka ihop under minst 20 minuter, om det blir lite vätska fyll på med mer.
5. Börja koka pastan till nu, enligt anvisningarna på paketet.
6. Tomaterna gör att man inte behöver reda såsen utan låt den koka ihop till bra konsistens innan servering.