Loader

Nätveksträff i huvudstaden!

By : | 0 Comments | On : 8 september, 2011 | Category : Hur funkar det?, Jobb inlägg, Tankar, Utveckling

Laxknyte på World Trade Center

Idag har jag beget mig till vår huvudstad, där jag har varit med på en nätverksträff. Trevlig nog så fick jag sällskap på tåget dit av kostchefen från Sala kommun, som jag känner sedan tidigare och som vanligt när man har någon att prata med går resan fort.

Det här är ett nätverk som riktar sig till oss som är verksamma inom den offentliga måltiden, det är både vi som är i verksamheten men även dom som producerar till våra verksamheter. Idag så hade vi en inbjuden föredragshållare som pratade om som jag upplevde det sina erfarenheter av offentliga kök, erfarenheter som jag kände kanske stämmer till viss del men där förutsättningarna inte riktigt stämde med dom som finns idag. Mycket byggde på hans verksamma tid i sjukhuskök under början av 90 talet, och mycket har hänt under dom åren som gått sedan dess. Men föredraget hade sina ljusglimtar, och lite historia om kökens utveckling från Egypten via Grekland och Rom till nutid var nog det mest givande.

Men det är fantastiskt givande att träffa kollegor som man får lite tid att prata med, för det är viktigt att träffas för att lära och dela erfarenheter av varandra. Vi har haft några träffar nu och det ger mer och mer, för man lär känna varandra så utbytet blir bara bättre. Det är roligt att höra om andra områden som skola och omsorg, där man jobbar med samma typ av frågor som vi gentemot våra uppdragsgivare. Framför allt ser jag fram mot det samarbetet som jag och kostchefen i Knivsta börjat titta lite på, för det är viktigt att vi i den offentliga verkligheten börjar samarbeta bättre.

Efter träffen var det lunch på World Trade Center, där vi fick ett mycket trevligt laxknyte fyllt med läckra kräftor och kantarell snyggt liggande på spegel av vitvinssås. Allt tillsammans med fortsatt snack och diskussion, jag önskade ibland att man vågade tro på sig själv lite mer ute i landet och gjorde som man tänkte. För det finns en otrolig kompetens där ute, som bara väntar på att få komma fram.

Nu så sitter jag på tåget hem bloggandes samtidigt som jag samlar lite tankar, för det blir alltid nya funderingar om utveckling och framtiden. Men jag är så övertygad om att vi är på rätt spår, så jag blir fylld med tro på vår verksamhet och framtiden.

Mer information om nätverket:

Print Friendly, PDF & Email

  Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  ”Citatet”
  Man ska äta för att leva och inte leva för att äta.
  -Italiensk ordspråk
  %d bloggare gillar detta: