Loader

Nu är sommaren här för jag har fått min efterlängtade sommarlunch..

By : | 2 Comments | On : 27 maj, 2012 | Category : Hemma i köket, Hur funkar det?, Matlagning, Recept, Tankar

Sommar på tallrik med med bla. svensk färskpotatis, som jag serverar med en klick smör och några flingor salt på.

Grill i all ära men när man pratat sommarlunch, så tycker jag att det finns en sak som är mer sommar än allt annat. För mig är det färskpotatis med matjesill, gräddfil och gräslök serverat med hårt knäckebröd med smör och en smakrik ost. Idag fyllde jag även på med en läcker primörsallad med rädisor, färsk lök och spröda morötter och smakrika svenska tomater, som bara saltats lite och toppats med lite kallpressad rapsolja.

Dotter med kompis planterar svenska krav örter och en chilibuske.

Under tiden som jag fixade i köket så fixade större delen av familjen ute i trädgården, och lunchpausen ute med sommartema var väldigt uppskattad av alla.

Print Friendly, PDF & Email

    Comments (2)

    1. posted by Martenssons kok on 27 maj, 2012

      Nej, det finns nog ingenting som slår en tallrik med matjessill, riktigt tjock gräddfil, hackad gräslök och potatis – vilken tid på året som helst om du frågar oss. Det är verkligen en maträtt som vi kan få ett otroligt sug efter och när vi varit utomlands så är det alltid detta vi äter första dagen hemma igen! 

        Svara
      • posted by Patric on 27 maj, 2012

        Ni har så rätt så det finns alltid tillfälle för matjesillen, brukar alltid finnas hemma i kylen till när vi blir sugna.

          Svara

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    ”Citatet”
    Det finns ingen mer uppriktig kärlek än kärleken till mat.
    -George Bernard Shaw
    %d bloggare gillar detta: