Loader

Nu vet jag att vi är på rätt väg..

By : | 0 Comments | On : 22 november, 2011 | Category : Jobb inlägg, Roligheter, Tankar, Utveckling

Många är det som provsmakat våran "hemlagade" mat nu..

Idag var det Akademiska i Uppsalas tur att få besök av oss och vår patientmatensdag, vid klockan 10 var vi uppdukade och dagens ström av nyfikna och intresserade började komma. Precis som i Västerås vill vi visa upp oss för en bredare grupp och visa att vi gör saker för att bli bättre och utveckla oss, vi har gjort mycket som jag tycker har höjt oss mycket sedan vi började samarbetet med Uppsala läns landsting.

I ärlighetens namn så var jag lite orolig för dagen på Akademiska vi har fått utstå mycket i pressen och från andra håll i Uppsala, jag förberedde mig mentalt på att det skulle vara en hårdare ton under dagen. Men glädjande så fanns den inte där utan dom allra flesta var mycket nöjda med vår mat, självklart så är det några som var mindre nöjda men det är roligt att även dom kommer fram och pratar.

Det mest intressanta  som förvånade mig mest var att en trodde att den ”oätliga” maten på en restaurang på Akademiska kom från oss, och är den så dålig förstår jag att patienterna inte gillar den fick vi höra. Skrämmande att man tror att det är så och att man blandar ihop oss men ändå kändes det otroligt bra att kunna förklara att den inte kom från oss, utan kom från en annan leverantör utanför landstinget.

Jag konstaterar även att tacobiffen med salsan som jag flera gånger fått höra är opassande, för dom äldre på sjukhuset för dess moderna touch ändå har varit mycket populär i alla ålderskategorier. Man kan även dra slutsatsen att det är otroligt viktigt med hela kedjan i måltiden från råvara till servering hos patient, det är inte ok att patienten inte får utnyttja dom valmöjligheter som finns eller att få hjälp att krydda upp maten om man har lite sämre smaklökar av medicineringen. Jag träffade en patient som totalsågade tacobiffen som den fått på avdelningen, när jag pratade lite mer med henne så kom det fram att det var potatisen som inte passade och hon hellre ville haft ris. Så om hon fått välja det hon ville ha hade upplevelsen av måltiden varit en hel annan, uppenbarligen så kan det vara ganska små saker som kan vara förödande för helheten.

Vår yngsta provsmakare konstaterade att biffen var lite för stark, men mannagrynskakan kunde han inte få nog av och vi fick betyget 10 av 10 på den och tacobiffen vart bara 9 av 10.

Överaskande och roligt var besöket av projektgruppen för det nya kompetenscentrumet som jag bloggat om tidigare, verkligen roligt att få träffa och få ansikten på gruppen som har ett tufft och intressant jobb framför sig.

Om jag summerar våra två dagar på Sjukhuset i Västerås och på Akademiska konstaterar jag att vi är på rätt väg, vi har fått väldigt mycket positiv feedback och våra ansträngningar i köket börjar ge frukt.

Recepten från våra smakrover

Intresserade vid våra bord vid ingång 70 på Akademiska

Print Friendly, PDF & Email

  Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  ”Citatet”
  Ett glatt leende gör varje måltid till en fest.
  -A P Herbert
  %d bloggare gillar detta: