En nästan klassiker.. kycklingpytt

En enkel och god pytt i Svensk klassisk skepnad
I kylskåpet ligger ett gäng grillade kycklingfiléer som väntar på att bli något gott, ofta så brukar jag skramla ihop en läcker pastasås. Men idag så tänkte jag potatis istället och en svensk klassiker pytt i panna, så fick det bli en enkel pytt som är enkel och ganska smärtfri att göra. Först så gör jag potatis och morötter i ugnen så man får en hel och fin pytt, jag använde färdigstekta kycklingfiléer men det går bra att steka samtidigt som man gör pytten. Med andra ord så kan man laga pytten fast man inte har några rester hemma, och det går bra att lägga i andra trevliga grönsaker om man vill för att göra den till sin.
Nästan klassikern kycklingpytt
– 500gram Kycklingfilé stekt/grillad tärnad (Om du använder råa är det bara att steka först)
– 600gram Potatis i tärningar med skal
– 3st Morötter i tärningar
– 1st Gul lök hackad
– 1st Grön Paprika i tärningar
– 2dm Purjulök i strimlor
– Salt
– Svart peppar
– Örtkrydda (Jag använde min nya chilenska variant)
– Smör
– Olja
1. Lägg potatis och morötterna på en plåt som rostas i ugnen på 220° i ca 20 -25 minuter eller tills det fått färg och mjuknat.
2. Stek purjo och gul lök i smör och lite olja så att dom får färg och mjuknar.
3. Lägg i paprikan och när den fått färg lägger man i kycklingen och värmer på
4. Krydda med salt, örter och svart peppar
5. Ta ut potatis och morötter krydda även det med salt, örter och svart peppar.
6. Blanda ihop allt försiktigt så att den inte blir mosigt avsluta med att smaka av, jag serverade det som det var utan att det vart torrt men om man vill kan man göra en lite kall sås till. Ta 2dl cremefraiche 10ml Honung och örtkryddorna och blanda ihop med lite salt avsluta med att smaka av.