Loader

Odlat kött!! men ska vi, kan vi och vem ska börja?

By : | 0 Comments | On : 4 oktober, 2011 | Category : Hur funkar det?, Jobb inlägg, Tankar, Utveckling

Uppenbarligen så är det mindre med betesdjur på åkrarna redan, tror knappast att kött odling skapar mer..

ODLA KÖTT!! Bara att tänka på det ger mig en olustig känsla, hur jag än försöker så får jag det inte riktigt att gå ihop. Trots miljö argument och för djurens bästa så känns det fel, att satsa på vegetarisk mat och få oss att äta mindre kött känns då mycket bättre… Men att odla kött.. att på konstgjord väg få köttceller att växa och bli ”riktigt” kött, det går inte riktigt ihop i mitt huvud.

Men jag ska inte vara den som fördömmer det innan jag vet mer, jag är samtidigt rätt nyfiken på hur man lyckas få fram smakerna som varierar beroende på foder, miljö och hur djuren mår. Är miljöer något som man också kan skapa i odlingsflaskorna, eller är det något som man på konstgjord väg måste tillsätta i processen. Jag är rätt övertygad om att inom 5 – 10år så ser vi det i diskarna i butiken hemma, för det är enorma summor inblandade för den som lyckas och kan börja serietillverka odlat kött. Förstår att den globala köttindustrin gnuggar händerna av tanken och gladeligen är med och puchar på utvecklingen, tänk själv att slippa köpa in kött från bönderna utan själva ha hand om hela kedjan och tjäna ännu mera pengar.

Är rätt nyfiken på hur debatten kommer att låta när vi står med den första odlade köttfärsen, vem kommer att våga ta beslutet att använda det. Själv är jag som sagt inte direkt övertygad om att det är rätt och just nu känns det fel i hjärtat, men jag kommer att fortsätta följa utvecklingen och den dag det är en verklighet kommer jag att ta ställning till det hela..

Här är ett inlägg som finns i SvD.se 

Kommentarer från inlägget ovan i SvD.se

Print Friendly, PDF & Email

  Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  ”Citatet”
  Vi bör nog inte gå för långt i vår strävan efter äkthet. Vill vi egentligen att det ska finnas sjömän i sjömansbiff?
  -Carl Hammarén
  %d bloggare gillar detta: