Loader

Kanske onödigt men helt klart en maskin som hjälper till i köket

By : | 0 Comments | On : 6 september, 2012 | Category : Blogg, Hur funkar det?, Matlagning, Privata inlägg, Tankar, Test

För någon vecka sedan fick jag en fråga om jag var intresserad av att testa någon produkt till köket hemma, jag som är lite av en teknik och maskin nörd säger ju inte nej till en sådan fråga.

Sagt och gjort så efter lite tankar och funderingar på vad jag skulle kunna tänka mig att testa hemma,  så kom jag fram till några olika varianter jag kunde tänka mig att testa för att överlåta beslutet till WhiteAway.se att bestämma vilket av mina val som passade dem bäst.

Valet föll på en rejäl bordsmixer som är något som jag velat kolla lite närmare på ett bra tag hemma,  eftersom jag jag ofta använt dom i jobb sammanhang men hemma nöjt mig med en enkel handmixer.

En Wilfa BL-1200S Mixer var mixern som utsågs till mig att testa vilket visserligen var den billigaste men som föll mig perfekt i smaken, jag brukar normalt vilja känna och klämma lite innan jag handlar något men ibland måste man ut ur sin comfort zone. Tog bara någon dag innan en trevlig avi om ett paket på 5,5kg fanns att hämta i min ”post” affär, plötsligt fick jag den där känslan som jag hade som barn när man väntade på att öppna paket.

Väl hemma så öppnade jag kartongen lite lätt exalterad och plockade ut mixern varsamt som var precis så snygg som jag hoppats på, en elegant sak med en rejäl glasbägare på 1,8L, massor av rostfritt och tung i botten där det även sitter gummifötter som ger ett mycket gediget första intryck.

Det är en en stor och kraftfull mixer som är på hela 1200W och dreven som driver dom fyra knivarna är av stål som ska göra den till en driftsäker mixer, den 1,8 liter stora robusta glaskannan har även en måttgradering och är mycket enkel att rengöra med det förprogrammerade rengöringsprogrammet som finns.

En snabb koll i instruktionsboken säger att det finns 3 stycken förprogrammerade lägen som underlättar när man krossar is, gör smoothie och som sagt rengör, annars styr man den med ett rejäl vred som med sina 1200w har en rejäl kraft som enkelt även krossar is.

Igår så premiär använde jag Mixern till en härlig soppa som jag gjorde lagom slät i mixern utan några som helst problem, noterade även att den inte låter så mycket vilket kan vara riktigt skönt i köket. När jag var klar så fyllde jag på lite vatten i glasbägaren, och körde rengöringsprogrammet som faktiskt fungerade kanon efteråt var det bara att skölja ur lite.

Vad har jag kommit fram till då? egentligen så vet jag först om ett par veckor när den är rejält testad, men så här långt så är jag faktiskt mycket nöjd med allt från leveransen från WhiteAway.se till själva mixern.

Det känns som en robust, stabil, tyst och effektiv mixer som inte bara är snygg, måste säga att man får mycket mixer för pengarna och den kommer garanterat att fungera perfekt att fixa släta såser och soppor, krossa isen till en Daiquiri till helgen eller imponera på barnen med en näringsriktig smothie…

Här är min första soppa med mixern

Vill du titta närmare på WhiteAway.se så hittar du dom här eller direkt till ”min” mixer

Print Friendly, PDF & Email

  Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  ”Citatet”
  Uppfinningen av en ny rätt gör mer för mänsklighetens lycka, än upptäckten av en ny stjärna.
  -Jean Anthelme Brillat-Savarin
  %d bloggare gillar detta: