Loader

Oväntat besök…

By : | 0 Comments | On : 11 januari, 2012 | Category : Hur funkar det?, Jobb inlägg, Roligheter, Tankar

Det oväntade besöket till oss kom i en sådan här..

Plötsligt så hörs en hög och sjungande ringsignal i köket och röda lampor börjar blinka runt om, det låter så högt att det nästan är svårt att tänka och dom första sekunderna undrar man vad som händer innan det går upp att det är brandlarmet. Något som vi både tränat och har bra rutiner för så alla i huset beger sig mot utgången samtidigt, ute på parkeringen samlas alla som varit i köket för att räknas in och invänta brandkåren.

Väl ute så hinner vi konstatera att det förmodligen inte är en brand utan fukt som orsakat larmet, på håll hör vi även brandkårens sirener och strax efter så ser vi dom komma mot köket och två stycken brandbilar rullar in framför köket. Det görs en snabb koll och det bekräftas att vår misstankar om fukten som spökat bekräftas, den vitklädda skaran med blåa hårnät får åter komma in i köket och vi återgår till det vi gjorde för en kvart sedan.

För att summera den ofrivilliga brandövningen idag så kan man ju säga att vi skötte oss riktigt bra, när alla lugnt och sansat tog larmet på allvar samtidigt som rutinerna fungerade. Vi hade även tur med vädret som bjöd på sol och lite plus grader, men bäst var att det inte var en riktig brand och att vi snabbt kunde komma tillbaka in i köket.

Print Friendly, PDF & Email

  Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  ”Citatet”
  Jag älskar svensk mat, speciellt spaghetti, kebab och pizza.
  -Okänd
  %d bloggare gillar detta: