Loader

På besök hos en kollega högre upp….. i landet

By : | 0 Comments | On : 13 mars, 2013 | Category : Besök, Blogg, Hur funkar det?, Jobb inlägg, Tankar, Utveckling

Ett spännande äventyr som börjar med en bussresa till Uppsala, tåg till Sundsvall där jag byter för tåg mot Örnsköldsvik, för att sedan sista biten i motvind, kyla och uppförsbacke bege mig mot Scandic Örnsköldsvik.

Ett hotell som från utsidan kanske inte är det vackraste men väl inne känns fantastiskt varmt och välkomnande, här ska jag träffa en kollega som också är Food & Beverage manager men med lite längre tid inom företaget än jag med mina två månader.

Tanken är jag ska få lite mera inblick i de koncept, arbetssätt och rutiner från flera håll än från mitt Scandic Västerås, i en och en halvdag ska jag få veta allt som jag behöver veta av Jenny som gjort ett fantastiskt jobb här med sin personal.

En liten välkomstskål för alla Scandic Friends

En liten välkomstskål för alla Scandic Friends

Lite turligt nog så får jag redan första dagen uppleva en Scandic friends kväll med vinprovning av fyra av vinerna som finns på våra vinlistor, ett 20 tal stamgäster är på plats för att pröva vin och sedan äta en bit mat tillsammans. Väldigt trevligt arrangemang där jag hamnade bredvid några av våra trevliga gäster, efter det så var det dags att samla ny energi efter mina timmar på resande fot.

På morgonen så fick jag njuta av den alltid lika goda hotellfrukosten innan jag klockan 7:30 skulle träffa Jenny, dagen började med en rundvandring på hela hotellet sedan ett morgon möte där dagens arbete gås igenom.

Rumsutsikten på morgonen med soluppgång

Rumsutsikten på morgonen med soluppgång

Sedan så vart det korvstoppning med genomgång av rapporter, scheman, listor, program med massor av matnyttig information  som jag kommer att ha nytta av i mitt dagliga arbete hemma i Västerås.

Efter en trevlig lunch med en härlig fiskgryta med krutonger och en Aioli, så fortsatte vi med genomgången för att sedan gå ut i verksamheten för att täcka upp lite i restaurangen. Ett skönt avbräck från allt som ska tas i huvudet och jag fick vara lite praktisk och plocka lite disk och se verksamheten live, jag han även titta på hotellets Taste Break som är vår energibuffé för konferensgäster som finns på alla våra hotell.

Efter en stunds paus på rummet för att skriva ner lite anteckningar och samla tankar så var det dags för middag, dagen till ära så är det premiär på den nya alá carte menyn som innehåller en massa smarrigt att välja mellan.

Jag valde den grillade entrecôten som serverades med rostad tomat, marinerad aubergine, basilika och vitlökssmör, som är smakligt serverat och väldigt gott där man kan konstatera att köket har gjort ett kanon jobb.

Efter en kopp kaffe och en trevlig kväll med mera givande jobbsnack, så kan jag konstatera att man har en väldigt trevlig restaurang här med trevlig personal och skön miljö.

Jag beger mig upp på rummet igen och konstaterar att i morgon så ska säcken med alla mina nya kunskaper och tankar förslutas under förmiddagen, efter lunch så är det dags att ta den långa resan hem igen genom vårt vackra avlånga land.

Nu börjar jag se fram emot att komma tillbaka till ”mitt” hotell i Västerås och fortsätta utvecklingen där med min personalen, med pågående renovering av rum och en stundande ombyggnation av restaurang, bar, lobby och reception som kommer att ge oss ett fantastiskt hotell i Västerås med massa utveckling på gång.

Jag passar på att tacka alla goa människor på Scandic Örnsköldsvik som gör ett kanon jobb här, samt ett speciellt tack till Jenny min kollega, värd och tipsare som gett mig så mycket matnyttigt att ta med hem till Västerås.

Print Friendly, PDF & Email

  Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  ”Citatet”
  Kalorier: små trevliga saker i maten som ger människan volym och pondus.
  -Okänd
  %d bloggare gillar detta: