Loader

På glid mot Stockholm

By : | 0 Comments | On : 14 juli, 2011 | Category : Besök, Matlagning, Privata inlägg, Tankar

Min dessert på M/S Romantica

Sakta glider båten genom ett vackert skärgårdslanskap, på håll börjar man skymta siluetten av våran huvudstad. Igår kväll så hoppade vi över buffen till förmån för restaurangen ombord, som är lagom fin och luftig, nära promenadspråket i båten.

Jag gillar personligen när det rör sig lite runt omkring, så att det finns lite att titta på. En titt på menyn avslöjar en lagom meny med sådant som tilltalar dom flesta, tyvärr så är jag inte så hungrig utan nöjer mig med en varmrätt. Mitt val föll på en lammfile med Café de Paris sås och potatiskroketter, det visade sig vare en tallrik med rejält med lammfile, lagom med potatis (visserligen inte egengjorda) och en något underlig Café de Paris-sås smaken var något obestämbar utan att smaka illa. Men det var smakfullt upplagt med varma grönsaker, klart mer prisvärt mot båtens buffe. När maten väl var avklarad så fanns det plats för lite till, och en dessert beställdes in. Det vart en lagom variant med säsongens marinerade bär (körsbär, blåbär, jordgubbar) och vaniljglass, en komposition som passade mig utmärkt som avslutning. Den var väldigt smakfullt upplagd och lagom i storlek som dessert, smaken var bra och vaniljglassen smakade som den skulle. Det bidde en bra avslutning på middagen och det känndes bra, jag konstaterar dock att åka på Riga kryssning för matupplevelsen är lönlöst. Varken ur kvalitets eller kostnads perspektiv, för att ta betalt kan man och gör. Men att glida genom den svenska skärgården, är en upplevelse värt hur mycket som helst.

Roligt om Café de Paris såsen är att det egentligen är ett smör och originalet serveras på restaurang Café de Paris i Geneve, där receptet är hemligt trots att många efterapningar finns. Rätten Entrecôte Café de Paris tillagas genom att smöret läggs på en skiva entrecôte, som därefter ställs i ugnen så att smöret smälter.

Print Friendly, PDF & Email

  Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  ”Citatet”
  På fastande mage är alla onda ting dubbelt så onda.
  -Christoph Martin Wieland
  %d bloggare gillar detta: