Parmesanbakad torsk med vinkokt tomat och löksky

Upplagt för korttagning med potatisen i botten och fisken på toppen, allt med skyn runtom och citrontimjan längst upp som en krona på verket.
Dags för fisk igen tyvärr kan jag inte stoltsera med färsk fisk utan den får bli en frysen variant, jag har valt att använda torsk idag men det går säkert att göra denna med någon annan variant. Jag var ute efter att göra något enkelt i ugnen som lite sköter sig själv, jag valde att göra en ugnsrostad potatis till med kokt eller kanske lite ris passar lika bra.
Ugnsrostad potatis
– 900gram Potatis tvättad och delad i bitar på ca 1cm
– Olja
– Salt
– Citron peppar
1. Sätt ugnen på 230° Lägg potatisen på en plåt med lite olja
2. Ställ den i mitten i ca 15 minuter vänd sedan på potatisen och kör in i ca 10 minuter till
3. När den är fin i färgen ta ut den och krydda med salt och citronpeppar
Parmesanbakad torsk med vinkokt tomat och löksky
– 600gram Torskfilé
– 4st tomater i tärningar
– 1st Rödlök i tärningar
– 1dl Vitt vin
– 1dl Vatten
– 12ml Hummer fond
– 6ml Fishsauce
– 20ml Tomatpuré
– Salt
– Vitpeppar
– 2st Ägg
– 1dl Riven parmesan
– Örtkrydda
1. Lägg tomat och lök i botten på en ugnsfast form, eller djupare plåt
3. Blanda ihop vin, vatten, fond, fishsauce och tomatpuré och häll det på form/plåten.
4. Lägg torsken (tinad) på plåten med tomat, lök och sky under, krydda fisken försiktigt med salt och vitpeppar.
5. Blanda ihop äggen med parmesanen och krydda med örtkryddan.
6. Sprid röran på fisken och försök att täcka så mycket som går.
7. Ställ den sedan högst upp i ugnen när det är 10minuter kvar på potatisen
8. När fisken fått färg och skyn puttrat lite så är det klart…