Loader

Parmesandoftande pannbiffar med het citronsås

By : | 1 Comment | On : 14 februari, 2012 | Category : Hemma i köket, Hur funkar det?, Matlagning, Privata inlägg, Recept, Snabbmat

En skön kombination av parmesanosten i pannbiffen av det lite sura i citronen...

Mmm lite sköna italienska dofter sprider sig i huset när pannbiffen med parmesanost fräser i pannan, samtidigt som det på spisen puttrar en läcker citronsås. Slås av tanken att många av någon anledning har fått för sig att pannbiffar tar lång tid att göra, idag tog jag tid från början och det tog med god marginal 40 minuter att få till en hel middag med pannbiffar en läcker citronsås och koka ris. Det är väl inte så farligt att använda den tiden till att laga något läckert att äta i veckan, se bara till att har förberett råvarorna så att dom finns hemma i kylen.

Het citronsås

– 1st Citron riv skalet fint och pressa juicen ur halva
– 1cm Röd chili fin hackad
– 1st Röd paprika finhackad
– 2st Hönsbuljongtärningar
– 3dl Vatten
– Eventuellt Maizena
– Salt
– Olja

1. Fräs Citronskalet, paprikan och chilin i lite olja
2. Häll i den pressade citronjuicen, slå på vatten och lägg i buljongtärningarna
3. Låt det puttra ihop under ca 10minuter (Sätt på riset och börja med biffarna)
4. Jag fick bra konsistens på min sås utan att reda, skulle det vara för blaskigt red av med lite maizena utrört i vatten.
5. Smaka…

Parmesandoftenade pannbiffar

– 800gram Köttfärs
– 1st Gul lök finhackad
– 0,75dl Riven parmesanost
– 40ml Chilisauce
– 20ml Kalvfond
– Salt
– Svart peppar

1. Blanda färsen med alla ingredienser utom oljan, och stek en lite provbit i lite olja.
2. Är smaken ok forma biffar (gör dom lite plattare om du har bråttom) och stek i olja på medelvärme, stek först i ca 1,5-2minuter på varje sida vänd sedan lite då och då tills dom är klara i mitten.
3. När alla är klara servera med såsen och ris…

Print Friendly, PDF & Email

    Comment (1)

    1. posted by milla on 18 februari, 2012

      Låter riktigt spännade, mina smaker

        Svara

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    ”Citatet”
    Det finns ingen kärlek mer uppriktig än kärleken till mat
    -George Bernard Shaw
    %d bloggare gillar detta: