Parmesangratinerad kycklingfilé med krämigt rödbetsfräs

Smarrig parmesan gratinerad kycklingfilé, på ett krämig rödbetsfräs
Idag så får jag nog erkänna att jag är lite trött efter helgens farande och lördagens trevliga grillfest, men det gör mig ju inte mindre hungrig. Idag så får det bli lite kyckling som får sköta sig själv i ugnen, till det fixar jag till lite färska rödbetor som fått ligga i kylen ett tag. För att sedan även använda det som var kvar av mjukosten i gårdagens matlagning, med andra ord är det rester men ändå inte. Lustigt hur jag faktiskt blir lite piggare av att komma igång och laga maten…
Parmesangratinerad kycklingfilé
– 900g Kycklingfilé
– Salt & Svartpeppar
– 2dl Riven parmesan
– några blad salvia
– 0,5dl olivolja
1. Krydda med salt, svartpeppar och stek kyckling nästan färdig i ugnen (170grader i 15min) ta ut filéerna
2. Sätt på grill i ugnen
3. Blanda Parmesan, Olja och hackad salvia, klicka blandningen på kycklingen
4. Ställ in kycklingen igen högt upp när ugnen är varm och gratinera till den får fin färg.
Krämigt rödbetsfräs
– 7st små rödbetor i bitar
– 1st Gul lök i klyftor
– 1dl Mjukost
– 15ml Vatten
– Salt
1. Fräs rödbetor med löken i olivolja
2. Krydda med salt
2. När lök och rödbetor fått färg och är mjuka med motstånd blanda i mjukost och vatten
Servera med pasta som du börjar koka innan du gratinerar kycklingen..