Loader

Parmesangratinerad laxfilé med krämig vindoftande risonotto

By : | 0 Comments | On : 17 januari, 2012 | Category : Hemma i köket, Hur funkar det?, Matlagning, Pasta, Privata inlägg, Recept, Snabbmat

Laxen och den krämiga risonotton serverad med citronen som varit med i ugnen, finhackad rödlök samt lite grön körvel.

Idag är det tisdag och fisk på menyn, det får bli en laxfilé som jag mycket enkelt gratinerar i ugnen med smakrik parmesan. Till det serverar jag en risonotto som är en risotto på Risoni som är en risliknande pasta, eftersom den är rejält krämig så är det överflödigt med sås till.

Parmesangratinerad laxfilé

– Laxfilé jag delade den i portionsbitar
– ca 1dl Parmesan riven
– Salt
– Svart peppar
– Olivolja
– 1st Citron i klyftor
– 0,5st Röd lök finhackad

1. Häll lite olja i botten på en ugnsform, och lägg lax portionerna i formen.
2. Krydda med salt och svart peppar, häll rikligt med riven parmesan på laxen.
3. Lägg citronklyftorna runt fisken och ringla lite olivolja över allt.
5. Ställ högt upp i varm ugn på 200grader i 15 minuter
6. Ta ut och servera laxen med citronen, oljan som ligger runt laxen och den finhackade löken.

Krämig vindoftande risonotto

– 1pkt Risoni
– 1dl Grädde
– 1dl Vitt vin
– 2st Grönsaksbuljong tärningar
– Salt
– Svart peppar

1. Koka risonin enligt paketet, tillsammans med buljong tärningarna.
2. När den börjar bli klar häll av vattnet, och häll i vin samt grädde och låt det puttra försiktigt i några minuter.
3. Smaka av med salt och peppar, om den blir för torr slå på lite mer grädde.
4. Klart för servering

Print Friendly, PDF & Email

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    ”Citatet”
    Ett glatt leende gör varje måltid till en fest.
    -A P Herbert
    %d bloggare gillar detta: