Loader

Parmesan och vindoftande spaghetti med salami och tomat

By : | 0 Comments | On : 9 januari, 2012 | Category : Hemma i köket, Hur funkar det?, Matlagning, Pasta, Privata inlägg, Recept, Snabbmat

Jag använde rester med det går lika bra att, koka ny spaghetti som man använder..

Jag gillar inte att slänga mat och det undviker jag så långt det går, antingen så gör vi matlådor till frysen eller så ser vi till att använda resterna. Givetvis skulle det bästa vara om man kunde laga exakt , men det är svårt när man aldrig riktigt vet hur många som äter hemma. Idag så gör vi om spaghetti till en italiensk klassiker som påminner lite om risotto, vi steker den och låter det puttra med lite vin och parmesan.

Det gör en mättande och god pasta rätt som fungerar kanon till vardagsmiddagen, det bästa är att det inte blev något över och vi slapp slänga något. Kom ihåg att nr du lagar mat av rester ska du inte spara dom, det är slänga som gäller sedan då dom tappat all hålbarhet av att upphettas två gånger.

Parmesan och vindoftande spaghetti med salami och tomat

– 600gr okokt Spaghetti eller motsvarande kokt, delad i cm stora bitar
– Olja
– 1dl Vittvin
– 1dl Grädde
– 1dl Parmesan riven
– 05dl Parmesan hyvlad
– Svart peppar
– Salt
– 200gr Salami tärnad
– 2st Tomater tärnade

1. Värm upp olja i pannan, lägg i spaghettin och stek till den blivit varm.
2. Häll på vin, grädde, salt och svart peppar, låt det puttra ihop lite och blanda i riven parmesan.
3. Smaka av och blanda i tomat samt salami, vänd runt och toppa med hyvlad parmesan samt några varv med svartpeppar kvarnen och avsluta med några droppar olivolja.. Servera

Print Friendly, PDF & Email

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    ”Citatet”
    Jag älskar svensk mat, speciellt spaghetti, kebab och pizza.
    -Okänd
    %d bloggare gillar detta: