Pasta buffé med vitlök och basilikasås samt kraftig tomatsås

Härligt med den hemgjorda pastan och dom olika valen
Lördagskväll och främmande på besök något gott ska hittas på till kvällen att äta, lite hemmgjord pasta fanns i tankarna från början men det vart det lite tillt om vad som skulle vara till pastan.Med lite kreativt arbete och tänka lite nytt så vart en pastabuffé lösningen, hemgjord pasta med två såser och en hel del olika tillbehör. Det vart ett trevligt inslag där var och en fick blanda ihop sin egen favorit pasta, möjligtvis är det som vanligt när det är buffé.. man äter alldeles för mycket..

Lite pyssel att göra men det är så otroligt gott..
Hemgjord Pasta
– 600gr Durumvetemjöl
– 6st Ägg
1. Häll ut durumvetemjölet på bakbordet, knäck i äggen, ett i taget och knåda ordentligt. Degen ska bli blank och smidig. ( Det går även att göra den i maskin)
2. Dela degen i 4 bollar som du virar in i plastfolie och lägger i kylskåp för att vila minst ½ timma.
3. Ta fram bollen igen och platta till den och kör sedan genom en pasta maskin. Mjöla med mannagryn eller durum mjöl när du manglar degen, tills den är lagom tunn.
4. Koka den färdiga pastan i saltat vatten 3-4 min. Skölj av pastan snabbt i kallt vatten och blanda med olja.
Vitlök och basilikasås med parmesan
– 5dl Grädde
– 2dl Vatten
– 1/2kruka Basilika hackad
– 2st grönsaks buljong tärningar
– 2st Vitlök solo, hackad
– 1dl Parmesan
– Salt & svart peppar
1. Fräs vitlöken i olja
2. Slå på vatten, grädde, buljong tärningar och basilika
3. Koka ihop allt en rejäl stund
4. När den kokat klart så att den blir krämig stäng av plattan och ha i parmesan och smaka av med salt och svart peppar.
5. Servera
Kraftig tomat sås
– 500gr krossad tomat
– 1,5dl Rött vin
– 1st gul lök hackad
-20 ml Tomatpuré
– 2dl vatten
– 15ml socker
– 6 stora basilika blad
– salt & svart peppar
1. Fräs löken och slå på vatten, tomat, vin , socker och basilika bladen
2. Låt koka ner en bra stund
3. Smaka av med salt och svart peppar. Klart för servering
Ugnsbakade coktailtomater
– 2 askar coktailtomater
– 20ml Balsamico vinäger
– Flingsalt
1. Lägg tomaterna på en plåt i en ugn som är på 70grader, låt dom stå där i ca 1,5h
2. När dom är klara strö flingsalt på och lite balsamico vinäger, vänd försiktigt och servera
Tillbehören
Här kan man ju spåna lite fritt men jag stekte smakrik korv, champinjoner, paprika, tre sorters lökar ihop, och hade baby spenat, parmesan ost, rökt lax och luft torkad skinka på buffén.