Loader

Pasta fusilli i syrlig tomatsås med lufttorkad skinka samt ruccola och mozzarellasallad

By : | 0 Comments | On : 17 mars, 2012 | Category : Hemma i köket, Hur funkar det?, Matlagning, Pasta, Privata inlägg, Recept

Salladen var klar innan gästerna kom medans pastan la jag sista handen på med gästerna på plats, därför bara ett kort på den läckra salladen..

Idag så får vi lite gäster till lunchen som gör ett litet pitstop, för att lossa lite möbler äta lunch och åka vidare mot IKEA. Jag vill då göra något lite enklare men ändå lite välgjort, så dagens lunch blir en läcker pastarätt lika enkel som husmor i den lilla Italienska byn gjort den. Färska tomater, lök och vitlök med kryddor och färskt vatten som får koka en längre stund, jag hoppar över buljonger och konstigheter.

Till den serverar jag den lufttorkade skinkan bredvid och en läcker mozzarellasallad som som bara saltas och peppras med lite olivolja för att inte skära sig mot den syrliga såsen.

Pasta i syrlig tomatsås

– Pasta till 6st koka enligt anvisningarna, dock 2 minuter kortare så att dem är lite mera än al dente..
– 700gram Lufttorkad skinka typ parmaskinka
– 6st Tomater i tärningar – 2st Gula lökar hackad
– 5st Vitlöksklyftor hackade – 1dl Vittvinsvinäger
– 20ml Brun Farin
– 4dl Vatten
– 2dl Grädde
– Salt
– Körvel
– Muskotnöt
– Svart peppar

1. Börja med att fräsa lök och vitlök i en varm kastrull med olja, låt det njukna och få lite färg.
2. Lägg i tomaterna och fräs en stund, häll på vinäger, vatten, farin, salt, peppar, muskotnöt och körvel.
3. Låt det nu puttra i minst 50 minuter, smaka av och mixa allt ordentligt
4. Mixa såsen ordentligt i kastrullen, slå på grädden och koka upp redning ska inte behövas utan puttra i ca 8 minuter
5. Smaka av..
6. Lägg den avrunna pastan i en kastrull och häll några dl sås på och låt det puttra ihop med pastan lite.
7. Servera allt med skinkan och extra sås på sidan

Mozzarellasallad med ruccola

– 200gram Mozzarella i tärningar
– 2st Äpplen i tärningar som mozzarellan
– 1st Röd paprika tärnad som mozarellan
– 150gram Ruccola sköljd och torr
– Olivolja
– Salt
– Svart peppar

1. Blanda allt utom ruccolan och krydda med salt och peppar samt lite olivolja vänd allt ordentligt
2. Vänd sedan i ruccolan och servera till pastan

Print Friendly, PDF & Email

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    ”Citatet”
    Den siste jag skulle rådfråga om vad jag ska äta är en läkare. Det är mycket säkrare att konsultera en kypare och inte ett dugg dyrare.
    -Robert Lynd
    %d bloggare gillar detta: