Loader

Dags att ta ett nytt personligt steg i ny riktning

By : | 8 Comments | On : 24 oktober, 2012 | Category : Blogg, Privata inlägg, Tankar, Utveckling

Efter 5 år i det offentliga köket så är det dags att lämna det och gå mot nya utmaningar, jag lämnar dock ett kök som jag trivs mycket i med sina härliga lokaler och underbara människor som jag fått äran att leda och jobba tillsammans med.

Jag har under hela min resa här haft ett mycket tydligt mål med siktet inställt på att vi ska kunna ge det bästa möjliga måltiden till våra patienter, med facit i hand konstaterar jag att vi inte är framme men har kommit lång bit på vägen med råvaror av bättre kvalitet och mycket mera inriktning på klassisk matlagning i köket. Jag har lärt mig massor om de olika krav som ställs på sjukhusmaten, specialkoster och olika typer av behov för människor som är våra ”gäster” på sjukhusen, jag börjar även skönja en förändring där måltiden på sjukhuset blir något mera än att bara tillfredsställa ett näringsbehov.

Kvar på min önskelista finns att man från politiskt håll skapar sig en större förståelse för måltidens betydelse som helhet, att den inte bara består av maten på tallriken utan blir en helhetsupplevelse för alla våra sinnen. Även så finns det ett stort behov att låta maten vara en del av måltiden, och inte ta den ur sitt sammanhang och använda den som  en politisk språngbräda i eget syfte för att få mera väljare.

Min nya uppgift är att fortsätta jobba som kökschef i en för mig nygammal  miljö på ett hotell där jag har tur att komma in precis samtidigt som man gör en rejäl ansiktslyftning, jag har sett hur det kommer att se ut på ett annat av hotellen som finns i kedjan och det kommer att bli riktigt bra med ett konceptet som ger en känsla av att känna sig hemma.

Tanken är att jag ska fortsätta att bygga en glädje kring matlagningen i köket och restaurangen utifrån koncept och mina tankar, med mina nya kollegor i köket ska vi jobba mot att skapa största möjliga gästvärde på det som vi levererar ut.

Oavsett vart jag är så är det alltid en helhetsupplevelse som vi ska ge våra gäster,  nu väntar ett spännande samarbetet för mig att lära känna de olika delarna på hotellet för att skapa den kompletta helheten med dem.

Även om det var länge sedan så är hotell inte helt nytt för mig efter att ha vuxit upp på ett brukshotell i Kolsva och en Herrgård i Surahammar, har jag lärt mig en hel del om att bädda rum, ta hand om gäster, laga mat, hämta blädderblock, fixa kranar och även om jag är lite ringrostig så kan man gott säga att min grund att stå på är ganska bred.

Vad det gäller bloggen kommer den att fortsätta som den gör idag men med en liten riktningsjustering från det offentliga köket och dess politik mot att ge en liten vidare inblick i livet kring och i köket på ett hotell, men recepten kommer att vara desamma och fortsätta flöda i samma takt som idag.. men ett öga kommer alltid att titta till det offentliga köket 😉

Här kommer jag snart att finnas på Scandic Västerås som även har en FB sida som jag efter årsskiftet räknar med är mera aktiv så gå gärna in och gilla 🙂

Print Friendly, PDF & Email

  Comments (8)

  1. posted by Håkan on 24 oktober, 2012

   Tråkigt att vi tappar dig inom det offentliga kökets nytänkande kockar. Men jag önskar dig lycka till med ditt nya arbete. Och glöm inte att du har en stående inbjudan att kika förbi oss i Djursholm.
   //Håkan

     Svara
   • posted by Patric on 24 oktober, 2012

    Tackar Håkan! Jag ska se till att komma förbi er och ert kök ganska snart, jag är nyfiken på det och att få träffa er igen 🙂

      Svara
  2. posted by Anna Arveroth on 25 oktober, 2012

   Grattis till ditt nya jobb, hoppas att du kommer att trivas. Det är däremot synd att förlora dig som kund!
   //Anna Arveroth

     Svara
   • posted by Patric on 25 oktober, 2012

    Tackar Anna!! Våra vägar möts säkert någonstans igen.. hoppas att du fortsätter att följa bloggen 😉

      Svara
  3. posted by Anna on 25 oktober, 2012

   Grattis till nya jobbet Patric, men väldigt trist att du inte kommer att jobba på sjukhuset mer. Det är bara att hoppas att din efterträdare har lika många visioner och samma önskan om bra patientmat. Vem vet, det är ju inte så långt från din gamla arbetsplats till din nya, så det händer kanske att vi ses där istället. lycka till!!!

     Svara
   • posted by Patric on 25 oktober, 2012

    Tackar 🙂 Jag hoppas också att den vägen som vi börjat jobba på i köket är den som gäller även i fortsättningen, hoppas verkligen att du kommer förbi mig sedan på min nya arbetsplats..

      Svara
  4. posted by Tinah Vanderpuije on 29 oktober, 2012

   Sjukvården har förlorat en eldsjäl till Scandic. Så otroligt trist, skrämmande och beklagligt att många av våra politiker vägrar att lyssna på fackfolk och sätta sig in i vardagens verklighet. Man är bara intresserad av att lysa i sitt eget falska sken på bekostnad av alla de stjärnor vars energi och glöd falnar efter att ständigt behöva jobba i motvind. Efter att ha läst Dina inlägg önskar jag Dig verkligen lycka till av hela mitt hjärta! (Men undrar i mitt stilla sinne hur de skall klara sig utan Dig..?)

     Svara
   • posted by Patric on 29 oktober, 2012

    Tackar Tinah! Jag tror att det börjar lossna på en del håll inom sjukvården, men jag är övertygad om att det behövs en rejäl funderare från politikerna om man verkligen menar allvar med att det ska bli bättre..

      Svara

  Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  ”Citatet”
  Man känner aldrig sig så rik som när man plockar ut färskt bröd ur ugnen.
  -Ernst Kirchsteiger
  %d bloggare gillar detta: