Loader

Pesto Pasta, en av våra familje klassiker…

By : | 0 Comments | On : 9 september, 2011 | Category : Hemma i köket, Hur funkar det?, Matlagning, Pasta, Privata inlägg, Recept, Roligheter

Ibland önskar jag att man fick med dofterna på nätet, för detta doftar så otroligt gott.

Ibland är det intressant vart inspirationen kommer ifrån, den här rätten kommer från min dotter. Hon berättade om att hon fått en god pasta i skolan som hon ville att vi skulle göra hemma, självklart tyckte jag att vi skulle fixa till det även hemma. Min fråga vart givetvis vad var det för pasta ni fått?.. hon tänkte en liten stund och sa den var grön.. en fantastisk ledtråd som inte direkt sa vad det var. Efter en liten frågestund gissade vi oss fram att det var pesto i pastan, så jag valde att göra en egen pesto som grund i pastan. Lite knaperstekt bacon i och det var dags för provsmakning, rätten fick godkänt av dottern med orden att den var bättre än den i skolan.

Plötsligt var rätten Pesto Pasta var född hos oss, och den är en återkommande favorit. Idag så serverar vi den med en enkel tomat och mozzarella sallad, en lagom komplicerad fredags rätt som jag gärna tar ett gott vin till.

Pesto Pasta

– 500g Pasta, idag vart det torkad

– 2pkt Bacon

– 1dl Pinjenötter

– 1kruka Basilika

– 1/2 Vitlök

– 1,5dl Riven parmesanost

– 30ml Olivolja

1. Börja med att koka pastan enligt anvisningar

2. Strimla och stek bacon hårt och låt det rinna av på hushållspapper

3. Blanda ihop alla ingredienser (inte pasta) och kör i en matberedare, tills det blir en röra (det går att köpa färdig om man vill)

4. När pastan är klar häll av vattnet, och lägg i peston och blanda och smaka av med salt..  toppa med knapperstekta bacon och dra några varv med svartpeppar kvarnen och servera

5. Servera gärna med extra parmesan och en härlig mozzarella sallad.

Print Friendly, PDF & Email

  Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  ”Citatet”
  Låt din mat vara din medicin och låt din medicin vara din mat.
  -Hippokrates
  %d bloggare gillar detta: